2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sorularımızda Bize Rehberlik Edecek Bir Kaynak Olarak Doğa ile Yeniden Bağlantı Kurmak
YAZI #3004 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Haziran 2016
12 yıl önce ailece şehir dışında yaşama kararı aldığımızdan bu yana doğaya yakın bir hayat sürüyorum. Bu ortama tam anlamıyla dalışım, doğal unsurların bilgeliğini yeniden keşfedişim, açık sırlarına gözümün açılması zaman aldı. Bugünlerde doğayla bağlantı kurmanın bana en önemli sorularımda rehberlik ettiğini görüyorum.

doğa ile yeniden bağlantı kurmak
sorularımızda bize rehberlik edecek bir kaynak
Sizin Sorunuz Ne?

Bildiğiniz gibi bu yıl Dalyan’da “Anlamlı Bir Yaşam ve İlişkiler” konulu grup çalışmaları düzenledim. Bu buluşmalarda öylesine bağlantılar kuruluyor ki kendimizi tek bir kabilenin üyeleri gibi hissediyoruz. Dalyan’daki çalışmalarımızdan birinde, bilge bir arkadaşım, doğal unsurlarla yaptığı paylaşımlardan biri sırasında sorun diye bir şey olmadığını, yalnızca sorular olduğunu keşfetmişti.

Geçen hafta Fethiye’de, Filiz Telek’in Yeniden Yabanileşme Çemberi’ne katıldım. Orada içimdeki en derin dua konusunda doğaya danıştım. Bir öbek ağacın bana kalbimin en derinindeki duanın “kızımın destekleyici bir topluluğun kaynaklarıyla yetişmesi ve böylece hayatı boyunca gerçekten kendisi olabilmesi” olduğunu göstermesi beni çok şaşırttı. Farkına vardığım bu gerçek karşısında şu anda bile duygulanıyorum.

Kızım şu anda böyle bir topluluğun içinde yaşıyor. Çok uzaklarda, İngiltere’de, Hartland, Devon’da, benzer görüşlü insanların yönettiği The Small School‘a gidiyor. Aramızda fiziksel olarak bu kadar mesafe olduğu halde birbirimize yakın olmayı sürdürüyoruz ve Skype sayesinde her gün görüşebiliyoruz.

Size Rehberlik Edecek Bir Kaynak Olarak Doğaya Danışın

Kendi başınıza da doğaya danışabilirsiniz, yapmanız gereken tek şey öğrenmiş olduğunuz gereksiz bilgileri bir yana bırakıp yol gösterici bir kaynak olarak doğanın kıymetini anlamak. Kendinizi rahat ve iyi hissettiğiniz doğal bir yere gidin. Çevrenizdeki her bir elementi görün, dinleyin, tadını, varlığını hissedin; taşları, yaprakları, suyu, bitkileri, kayaları, dikkatinizi çeken her şeyi fark edin. Bu elementlerin ruhlarından size şu anda bilmeniz gereken şeyi göstermelerini isteyin.

Davet

Kalbinizi dinleyin, “Anlamlı Yaşam ve İlişkiler” çağrımın içinizde karşılık bulup bulmadığına bakın. Bu seferki çemberimiz İngilizce olacak ve yine Dalyan’da gerçekleşecek. Bir sonraki bu yaz ya da sonbaharda Asos’ta olabilir. Eğer davetim içinizde karşılık buluyorsa, bana yazın, çünkü her buluşma “Daveti hissediyorum” diyen ilk kişinin etrafında oluşuyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Doğa, Şehir ve İnsan Psk.Yetkin KUŞAN
► Çocukla İletişim Kurmak Neşe ÖZTÜRK
► Çocuklar ile Sevgi Bağı Kurmak Psk.Dnş.Melek YILDIZ TÜRK
► Somatik Deneyimleme Tam Bize Göre Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Sorularımızda Bize Rehberlik Edecek Bir Kaynak Olarak Doğa ile Yeniden Bağlantı Kurmak' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:18
Top