2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bahardan Kışa
YAZI #3007 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Sevcan KARABULUT USLU | Yayın Haziran 2016
Camdan dışarı bakıyorum. Yemyeşil bir ağaç var. Dalları özgürlüğün tadını çıkarıyor. Rüzgarda hafif hafif salınıyor ama dik duruşunu bozmuyor hiç. Tazelik ve hayat fışkırıyor her bir noktasından. Her bir yaprağı nefes alıyor, doğaya hayat veriyor. Dallarından birinde bir kuş cıvıldıyor. Yok yok bir tane değil birkaç taneler. Hiç susmuyorlar. Onlar da hayatta olduklarını, yaşadıklarını haykırıyorlar sanki. Ve bir tane de kedi. Ağacın koyu gölgesinde yatıyor. Rahatlığın, huzurun nasıl bir şey olduğunu resmediyor sanki. Doğa baharı yaşıyor tüm coşkusuyla. Mutluluk veriyor bana bu durum. Ağaç bana mükemmelliği, her şeyin yolunda olduğunu anlatıyor. Tüm bunları düşünürken birden aklıma bir kış manzarası geliyor. Yine bu camdan bakıyorum ve yine aynı ağacı görüyorum. Soğuk bir gün, rüzgar var ama bugünkü gibi bir rüzgar değil. Önüne çıkan her şeyi dövüyor bu rüzgar. Ağacın çıplak dalları rüzgarda çırpınıyor. Yapraklar çoktan veda ettiler dallara, dallar yalnız kaldı. Kuru birer çubuk oldular. Ağaç acı çekiyor sanki. Kuşlar da kedi yok ortalıkta. Hepsi sıcak bir yere kaçtılar. Ama ağaç kaldı. Kırgın, küskün, umutsuz görünüyor. Sahi kırgın mıdır acaba ağaç? Küsmüş müdür onu terk eden yapraklara, kuşlara? Artık hiçbir şeyin aynı olmayacağını düşünüyor mudur? Ya bir gün bu ağaç bir sobaya odun olursa…’Aman Allah’ım’ diyor mudur acaba baharda yemyeşil olan bu ağaç?
Ağacın bu duygularını düşünürken doğanın muhteşem dengesini düşündüm. ‘Ey ağaç, yeniden doğabilmen, yeniden yeşerebilmen, yeniden güçlenebilmen için kuruman gerek.’ dedim. Ayaz seni kavurdukça güçlenecek dalların, rüzgar seni dövdükçe dik tutmayı başaracaksın kendini.
Evet doğanın gerçekten muhteşem bir dengesi var ve bu hiç şaşmıyor. Her varlığın kendine ait bir süresi var. Bu sürenin son anına kadar doğal denge sürüyor. Yaz, bahar, kış, gece, gündüz misali bir akış var. Gece yaşanırken çok uzun geliyor ama eninde sonunda sabah oluyor. Kış arsızca sürüyor, can yakıyor fakat bir gün güneş yeniden ısıtıyor ve yeniden doğuyor doğa. Tıpkı biz insanlar gibi. Düşüyoruz, yaralanıyoruz, küsüyoruz, vazgeçiyoruz, ağlıyoruz… Kışa giriyoruz sanki. Ama o kış, bizi güçlendiriyor ve yeniden doğduğumuzda daha olgun daha güçlü, daha deneyimli oluyoruz.
Kışın biteceğine, baharın geleceğine hep inanmak dileğiyle…


02.06.2014 Fatih/İstanbul
Sevcan KARABULUT USLU
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sevcan KARABULUT USLU Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Sevcan KARABULUT USLU
Eskişehir
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Sevcan KARABULUT USLU'nun Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bahardan Kışa' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
◊ Çocuğun En Büyük Hakkı Haziran 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:55
Top