2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Babalar Günü’nde Özel Bir Babaya Özel Bir Çocuğun Mektubu
YAZI #3009 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Haziran 2016
Hafta sonu Dalyan’da bir grup çalışmasının ardından babalar günü için yazı yazmaya oturmadan önce mesajlarımı kontrol ediyordum ki Çetin Korkut’a oğlu Deniz’in bu özel günde yazdığı mektup gözüme ilişti. Çok duygulandım. Çetin Bey’in Deniz’in izniyle yayınladığı mektubunu siz de okuyun istedim:


Evet babacım bu sefer manevi bir şey olsun istedim. Çünkü maddi şeylerin senin için maneviyatın yanında duramayacağını biliyorum. Bu sefer ben susacağım, satırlarım konuşmaya çalışacak sana. Belki bu yaşıma kadar farklı bir tabloda büyüseydim bugünün özelliğini hissedemezdim ama sen hissetmemi sağladın bana. Nasıl baba olunur sorusunun cevabını sende buldum beni üvey babalığın kıyısından geçirmeyen adam. Bana hep anahtar olmaya devam ediyorsun geleceğimin kilitli kapılarını aralamam için. Sanırım böyle bir sevgi, koruma, hayata hazırlama ilgisi göremezdim ama sen bütün olumsuz ihtimallerimi yok ettin sana baba dediğim ilk gün. Şuan olan davranışlarım, hareketlerim hepsinin temeli senden geçiyor ve bu o kadar güven verici durum ki anlatamam. Kendimi şanslı hissetmemek zor bir durum. Hayatında yaşadığın süreçteki hırsın o kadar gözümün önünde duruyor ki kendime engel bulamıyorum. Sadece engellerimi kaldıran bir adamdan ilham almaya devam ediyorum. Büyüdükçe sorumluluğum artıyor, hissediyorum. Zaman ilerledikçe senin bir eserin olarak övünmek istiyorum. Bazen verdiğin kararlarda sana çok sinirleniyorum ama hepsi bana birer parça olarak geri dönecek farkındayım. Benim yapbozumun parçaları da senden geçecek biliyorum ve parçası eksik bir yapboz olmayacağımdan çok eminim. Senin sayende kendim olabiliyorum. Beni özlediği hissedebiliyorum çoğu zaman. Duygularının bana karşı bu kadar saf olması beni özel hissedebiliyorum çoğu zaman. Olaylara karşı çözümün, duruşun, netliğin hepsi hayran bırakıyor seni bana. Senin sayende değerini bilmediğimde içime oturacak güzel avantajlar yaşıyorum. Bu da senden beslenmekten geçiyor. Senden beslene beslene doymak istemiyorum. Aile kavramım seninle oluştu benim. Üşüdükçe sarılacağım bir yuva olduğunu sen hissettirdin bana. Senin anlattıklarından, hissettirdiklerinden ders çıkarmak en büyük sorumluluğum haline geldi. Hayatıma bir daha senin gibi bir adamın dokunamayacağını biliyorum. Bazen düşünüyorum. Kim böyle şeyler hissettirdi bana, kim beni böyle sahiplenirdi diye. Herhalde bir adamın beni böyle şekillendireceğini söyleseler inanmazdım ama sen inanamayacağım şeylere sebep oldun. Baba sevgisini hissettirdin bana. Geleceğim oldun. Işığım oldun ki ben hiç karanlık bir gece yaşamadım baba sevgisi altında.

Babalar günün kutlu olsun özel adam…

19 Haziran 2016

Deniz…

Her çocuğa böyle mektup yazmayı hissettirecek bir baba diliyorum…

http://www.cetinkorkut.net/
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► 2 Yaş Özel Bir Yaş Meral HASANDAYIOĞLU
► Sevgililer Gününe Özel.. Psk.Burçin KOYUNCU
► Özel Çocuklar ve Aileleri Psk.Dnş.Ömer MENTEŞE
► Özel Öğrenme Güçlüğü Psk.Sibel YALMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Babalar Günü’nde Özel Bir Babaya Özel Bir Çocuğun Mektubu' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:06
Top