2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Öz Saygınız Düşük mü? Rüya Gibi Bir Hayata Davet
YAZI #3047 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Eylül 2016
Bu hafta zamanım kısıtlı onun için çok kısa tutacağım. Mutlu, sağlıklı, doyurucu bir hayat yaşamak istiyorsunuz. Öz saygınız düşük. “Onlar”da olanı istiyorsunuz. Kendiniz olmak istemiyorsunuz, başka biri olmak istiyorsunuz – ama değişmek de istemiyorsunuz. Ne aptalca değil mi!

14604040725_80519ef107_z
Her an, olabildiğiniz en iyi halinizde olun. Düşünemiyorsanız ya da enerjiniz yoksa, o anda osunuz demektir – kendinizi olduğunuz gibi kabul edin ve yolunuza devam edin.
Gerçekten olmak istediğiniz kişi olabilmek için içinde yaşadığınız şartlanma ve sınırlama baloncuğunu patlatıp çıkmak zorundasınız. Gerçekten doyuma ulaşmak için de bu işi kibir ve nobranlık göstermeden yapmalısınız.



“Her zaman planların faydasız olduğunu düşünmüşümdür ama plan yapmadan olmaz.”

Dwight D. Eisenhower

İşin aslı, hepimiz aynıyız. Kimsenin sizi aynı olmadığımıza inandırmasına izin vermeyin. Hepimiz sandığımızdan çok daha fazlasıyız, birbirimizden ayrı olduğumuzu sandığımız bir rüyada yaşıyoruz, üstün/aşağı, zengin/yoksul, okumuş/cahil, zarif/kaba olma oyununu oynuyoruz.



Öz Saygı Merdiveninde Üst Basamaklara Çıkmak İçin



Haydi büyüyelim! Bu haftaki paylaşımım, geçen haftakinin devamı niteliğinde. Suçluluk, kendine zarar veren bir insanın düşünme şeklinin temel direğiyse, kendini tanımak ve öz saygı da rüya gibi bir hayatın temel direğidir. Ben sizi hep kendi kendinize koyduğunuz iç sınırlardan kurtulmaya yönlendiririm. Farkındalık yöntemleriyle kendinizden memnun yaşayabileceğiniz, rüya gibi bir hayat yaratmak için size birkaç yol önermek istiyorum:



Hayatınızın sonucunu değiştirmek için yapabileceğiniz hiçbir şey olmadığını kabul edin. Muhtemelen tek başınıza, korkunç bir şekilde öleceksiniz – onun için şimdi dolu dolu yaşayın ve her anın tadını çıkarın. Böylece ölürken hiçbir pişmanlık duymazsınız!
Hiçbir şeye direnmeyin, sadece yolunuza devam edin ve bir sonraki zorluğa kucak açın.
Unutmayın, gelecek, gelecekte yaşanacak, geçmişte değil.

Başka biri olmaya ya da başka birinin hayallerine göre yaşamaya çalışmayın. Bunların her ikisi de birer tutsaklıktır.
Kendinizi herhangi bir şekilde tutsak ya da kısıtlanmış gibi hissederseniz, sakin olun. Böylece sizin hücrede hapis olmadığınızı, hücrenin sizin içinizde olduğunu kabul edebilirsiniz.
Bir insan olarak hayatınızın bir sanal-gerçeklik oyunu olduğunu kabul edin. Bu hayat gerçek olmayabilir, belki program üstünüze üstünüze geliyor ve karşınıza sürekli engeller çıkarıyor gibi görünebilir ama bunlar oyunu oynayıp tadını çıkarmanıza engel değil.
Hazır oyun demişken, eliniz değmişken sanal-benliğinize iyi bakın. İyi beslenin, egzersiz yapın, sonuçlara takılmadan her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın, ve sürecin tadını çıkarın.Haftaya görüşmek üzere . . . .
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Hayata Güzel Bak Su Gibi Aziz Ol Psk.Dnş.Fahreddin GÜRBÜZ
► Rüya Terapisi "Fenomenolojik Rüya Benliği Modeli" Psk.Elif Zahide (TEKEREK) GÖK
► Hayata Pozitif Bakış Psk.Yasemin EYİGÜN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Öz Saygınız Düşük mü? Rüya Gibi Bir Hayata Davet' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:34
Top