2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Panik Atak Nedir?
YAZI #3049 © Yazan Dr.Onur Okan DEMİRCİ | Yayın Eylül 2016
Panik Atak Nedir?
Panik atak, isminden de anlaşılacağı üzere aniden ortaya çıkan endişe ve kaygı nöbetleridir. Genellikle şiddetti yavaş yavaş artarak üst düzeye ulaşır ve kısa süre içerisinde azalarak kaybolur. Panik atak şiddeti her atakta farklı olabileceği gibi kişiden kişiye göre de değişebilir. Kimi insan hafif düzeyde yaşarken kimi insan neredeyse her an hayatını kaybedebilecekmiş gibi yaşayabilir. Genellikle herhangi bir neden olmadan ortaya çıkar ve genellikle müdahaleye gerek kalmadan sonlanır. Şiddetli vakalar çoğunlukla her atakta acil hastanelerin acil servislerine başvururlar. Hayati tehlikesi bulunmayan bir durum olmasına rağmen kişiye yaşattığı sıkıntılardan dolayı hayatı zorlaştıran bir rahatsızlıktır. Kişi kalp krizi geçireceğini, çıldıracağını, felç geçireceğini veya nefessiz kalarak boğulacağını düşünebilir.

Panik Atak Ne Değildir?
Panik atak bir hastalık değildir. Kişide mevcut olan ruhsal bir sıkıntının dışarıya yansımasıdır. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak; karın ağrısı bir hastalık değildir fakat kişide mevcut olan kabızlık, ishal, enfeksiyon gibi bir durumun belirtisidir. Panik atak ta aynı şekilde kişide mevcut olan ruhsal bir sıkıntının habercisidir.

Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
Panik atak yaşayan kişilerde aşağıdakilerden bazıları bulunmaktadır;
-Çarpıntı, terleme, titreme
-Ölüm korkusu, felç geçirme korkusu, kalp krizi geçirme korkusu
-Nefes almakta zorlanma, boğulma korkusu
-Göğüste sıkışma hissi
-Vücutte uyuşma veya karıncalanma hisleri
-Baş dönmesi, baygınlık hissi

Özetleyecek olursak; panik ataklar ölüm korkusu ile kendini gösteren fakat hayati tehlikesi bulunmayan durumlardır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Onur Okan DEMİRCİ Fotoğraf
Dr.Onur Okan DEMİRCİ
İstanbul
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Onur Okan DEMİRCİ'nin Makale ve Yazıları
► Panik Atak Nedir Dr.Mehmet Levent SOYLU
► Panik Atak Dr.Turgay KASAP
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Panik Atak Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Depresyon Nedir? Eylül 2016
◊ Ruhsal Travma Nedir? Eylül 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:43
Top