2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yağ Yakımını Kolaylaştıran İpuçları
YAZI #3109 © Yazan Uzm.Dyt.Cansu TEKE | Yayın Kasım 2016
Doğrudan yağ yakımını sağlayan bir besin yoktur, tek tip beslenme bu nedenle önerilemez. Sadece bazı besinler içeriğindeki maddelerle yağ yakımını destekler. Beslenmenizde yağ yakımını destekleyen besinlerin bulunması kilo vermenizi hızlandırır.

• Günde 4-6 öğün şeklinde beslenmeye çalışın. Aralıklı beslenerek kan şekeri seviyenizi dengede tutarken aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

• Yapılan araştırmalar düzenli ve aynı saatte yapılan proteinden zengin kahvaltıların yağ yakımını artırdığını göstermektedir. Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa sabahları az yağlı beyaz peynir ya da haşlanmış yumurtayı sofranızdan eksik etmeyin.

• Glisemik indeksi yüksek ve işlenmiş gıdalar vücutta hemen yağ olarak depolanır; basit şeker içeren gıdalar ( hazır meyve suları, gazlı içecekler, kek, pasta, kurabiye vb), paketli yiyecekler ( şeker içeriği olan tüm paketli gıdalar, bisküvi, çikolata), rafine edilmiş tahıllar ( pirinç, erişte, beyaz un vb) vücutta yağlanmayı artırır. Mümkün olduğu sürece bu besinlerde uzak durun.

• Sağlıklı yağ içeren besinler tüketin. Yağlı besinlerin kilo artışına neden olduğuyla ilgili yanlış bir algı vardır. Krema, mayonez, kızartmalar, cips gibi yağ içerikli besinler elbette kilo artışına sebep olur. Ancak omega-3 ve omega-9’dan zengin besinlere beslenmenizde yer vermeniz yağ yakımınıza yardımcı olacaktır; balık , ceviz, badem , zeytinyağı , keten tohumu gibi kaliteli yağları içeren besinler yağ yakımını destekleyecektir, en önemli nokta ise porsiyon kontrolü, zeytinyağı dahi olsa 1 gram yağ 9 kalori içerir, günlük almanız gereken kaloriye uygun miktarlarda tercih edin.

• Doğru bir egzersiz programıyla beslenme programınızı destekleyebilir, hedefinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Yağ yakımı için özelikle kardio egzersiz önerilir. Kardio size kalori harcatan, su atmanızı sağlayan ve metabolizmanızı artıran aktivitelerdir. En önemli özelliği ise sporu bıraktığınızda bile ilerleyen saatlerde metabolizmanız çalışmaya devam edecek ve yağ yakımınız da devam edecektir.

Yağ yakımını destekleyici besinler;
1. Tarçın
2. Keten Tohumu
3. Hindistan cevizi yağı
4. Zencefil
5. Yeşil çay
6. Kahve
7. Elma Sirkesi
8. Çiğ badem/Çiğ Fındık
9. Yağsız süt ürünleri
10. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler
11. Brüksel lahanası ve beyaz / kırmızı lahana
12. Balkabağı
13. Nar, Ananas, Kırmızı Meyveler, Kivi, Greyfurt
14. Limon
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cansu TEKE Fotoğraf
Uzm.Dyt.Cansu TEKE
Kırşehir (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Cansu TEKE'nin Yazıları
► Bel İnceltmek İçin İpuçları Dyt.Didar KOLAÇ
► Yemeklere Saldırmamanın İpuçları: Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yağ Yakımını Kolaylaştıran İpuçları' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Susamadan Su İçin Aralık 2018
◊ Kahve ile Gelen Sağlık Aralık 2016
◊ Yaşlılıkta Beslenme Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:35
Top