2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pozitif Psikoloji Nedir
YAZI #3136 © Yazan Psk.Dnş.Ahmet Vezir TAYLAN | Yayın Kasım 2016
POZİTİF PSİKOLOJİ NEDİR

Pozitif psikoloji,en genel anlamıyla,bireylerin yaşamlarında mutluluk ve hayatın anlamını bulmalarına yardımcı olan bir bilim dalıdır.Bireylerin olumlu ve güçlü özelliklerine odaklanır.Yaşamı değerli kılan şeylerin neler olduğuyla ,ilgilenir pozitif psikoloji klasik psikolojinin aksine ,dil ,öğrenme,bellek gibi ,ruh sağlığı bozuklukları gibi nötr konulara değil,İnsanların olumlu yönlerini araştırmaya odaklanır.Bu nedenle geleneksel psikolojinin kullandığı ‘hastalık’modeline karşık ‘sağlık’ modelini temel alır.Pozitif psikoloji bireyin ,fiziksel,zihinsel,sosyal açından tam bir iyilik halinde olmasını amaçlar.
Pozitif psikoloji psikolojinin alt dallarında sadece bir tanesidir.Yani bu yaklaşımda psikoloji alanındaki tüm araştırmacılar insanların güçl ve olumlu yanlarını araştırsınlar gibi bir düşünce yoktur.Vurgulanan şey psikoloji en azından ruh sağlığına psikopatolojiye odaklandığı kadar insanın ve yaşamın olumlu yönlerinede odaklanmalıdır.Bu yönüylede psikoloji alanında faaliyet gösteren bilim insanları,depresyonu,anksiyeteyi,tükenmişliği ve kişilerarası çatışmaları araştırdığı kadar;mutluluğu,iyi oluşu, psikolojik sağlamlığı,affediciliği ,hayatın anlamını ve amacını,umudu, iyimserliği ve iyilik yapmayıda araştırmalıdır.Pozitif psikolojinin istediği budur.
)


KAYNAK:PSİKO HAYAT

(YIL7.SAYI 15.)
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.Ahmet Vezir TAYLAN
Psikolojik Danışman
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Ahmet Vezir TAYLAN'ın Makale ve Yazıları
► Pozitif Psikoloji Nedir? Ne Değildir? Psk.Hasan Turgut ERDOĞAN
► Pozitif Psikoloji Nedir? Genel Bir Bakış Psk.Dnş.Kübra DÖRTYOL
► Pozitif Psikoloji Psk.Çağlar VAR
► Pozitif Psikoloji Temelli Müdahaleler Psk.Dnş.Kübra DÖRTYOL
► Pozitif Psikoterapi Nedir? Abdullah ÖZER
► Psikoloji Nedir? Psk.Nilüfer ŞİŞMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Pozitif Psikoloji Nedir' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Panik Atak Mayıs 2019
◊ Boşanma ve Çoçuk Aralık 2018
◊ Çocuklarda Bipolar Kasım 2016
◊ Şükran Sakinleştiriyor Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:19
Top