2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir Yıl Sonu Daha ve Beslenme
YAZI #3140 © Yazan Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN | Yayın Kasım 2016
Yılın ilk günlerini gönül rahatlığıyla geçirmek ve yılbaşı sabahında güne mutlu, sağlıklı, zinde başlayarak geçirmek istiyorsanız gece yediklerinize dikkat etmelisiniz.
Yılın son kahvaltısını yaparak güne başlanmalı ve geceye kadar azar azar sık aralıklarla midenizi rahatsız etmeyecek hafif yiyeceklerle beslenmeye dikkat edilmelidir.
Gece sofranızda diğer öğünlerde tüketilenlerden daha fazlası olacağı için ve geç saatte yenileceğinden ötürü gün içinde daha hafif yiyecekler tercih edilmelidir.
Gün içinde yaklaşık saat başı 1-2 bardak su tüketilmeli ve günlük tükettiğiniz ortalama su miktarı 12 bardağı bulmalıdır.
Sofraya çok aç oturmamak için ortalama 2 saat öncesi meyve, salata, yoğurt, çorba gibi yiyecekler yenilmelidir. Aç oturduğunuz takdirde yediklerinizin farkına varmaz, kan şekerinizin yükselmesine neden olursunuz.
Gece sofranızdaki et, tavuk, hindi ,balık gibi et yemeklerini az yağlı, derisi alınmış şekilde ve fırında,haşlama, ızgara, buğulama,yağsız sote olarak tercih edilmelidir.
Alkolu çok yağlı yiyeceklerle tüketmemeye özen gösterilmeli ve yemeklerle almaya dikkat edilmelidir.
Tatlılarda kalorisini azaltmak adına tatlandırıcı kullanabilir ve ayva tatlısı, kabak tatlısı gibi ağır olmayan tatlıları tercih edebilirsiniz.
Ve yılın ilk günü mümkün olduğunca erken uyanılıp tekrar kahvaltıyla başlanmalı eğer gece çok kaçırmışsanız yine öğle ve akşam öğünlerinizi hafif bir şekilde geçirmeli ve mümkünse tempolu bir şekilde 45-60-dakikalık yürüyüş yada egzersiz yapmalısınız.
Tüm nice yıllara her daim sevgiyle, huzurla ve sağlıkla girmeniz temennimle…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN'in Makale ve Yazıları
► Hafta Sonu ve Tatil Günlerinde Diyet Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► 5 Adımda Yaza Daha Fit Girebilmek Dyt.Zehra GÖKTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bir Yıl Sonu Daha ve Beslenme' başlığıyla benzeşen toplam 81 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kilo Nasıl Alınır? Aralık 2016
► Beslenmedeki Hakikat Ekim 2016
◊ Bir Diyet Güncesi Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:42
Top