2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hadi Biraz Motivasyon
YAZI #3150 © Yazan Dyt.Ayşe ALANYALI | Yayın Aralık 2016
HADİ BİRAZ MOTİVASYON
Siz de diyete pazartesi günü başlayıp en fazla Cuma gününe kadar sürdürebilenlerden misiniz?
Diyette başarının en büyük sırrı MOTİVASYON. Ve tabi ki başlangıçta var olan motivasyon ve kararlılığı hedefe ulaşana kadar koruyabilmek.
Hedefe giden yol, her zaman önümüzde uzanan dümdüz bir yol olmayabilir. Bazen iniş çıkışlar ve tabi ki duraksamalar yaşamak çok normal.İşte asıl önemli olan bu noktada takındığımız tavır.Pes etmeyip kararlılıkla devam ettiğimizde başarı mutlaka geliyor.
“Yediklerime çok dikkat ettim ama niye daha çok kilo vermedim?!” cümlesi de en çok motivasyon düşüren cümlelerin başında geliyor. Vücudunuzun bir ritmi var. Elde ettiğiniz her başarıyı ( küçük veya büyük fark etmez) takdir edin.
“Daha önce de bir çok kez diyete başladım ama sonuca ulaşamadım” demekten vazgeçin. Geçmiş başarısızlıklarınızı bugüne taşımanın hiçbir faydası yok. Yepyeni bir sayfa açın ve kararlı bir başlangıç yapın.
Gizli kaçamaklar yapmayı bırakın. Hiç kimse bilmese bile siz biliyorsunuz. Önce kendinize söz verin ve bu söze sadık kalın.
Çalışma koşullarınızı , yoğunluğunuzu ve daha bir çok şeyi bahane etmeyi bırakın.Her koşulda yapılabilecek bir şeyler vardır.Elinizdeki olanaklara göre yapabileceğinizin en iyisine odaklanın.
Başkalarına “HAYIR” demeyi öğrenin. Unutmayın siz önce kendinize söz verdiniz.
Daha hareketli olun. Açık havada yürüyüş yapmak en iyisidir.Bu hem motivasyonu artırır hem de yağ yakımını kolaylaştırır.
Kendinizi ara sıra sevdiğiniz besinlerle ödüllendirebilirsiniz .Ancak bunun ne sıklıkta ve ne miktarda olacağını diyetisyeniniz ile birlikte planlayın.
“Belirli bir süre diyet yapıyorum” duygusundan çok “yeni ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsiyorum” duygusuna odaklanın. Bu sizi hedefe çok daha kolay ve keyifli bir biçimde ulaştıracaktır.
Ve en önemlisi, KENDİNİZİ SEVİN VE TAKDİR EDİN.
Diyetisyen Ayşe Alanyalı
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşe ALANYALI Fotoğraf
Dyt.Ayşe ALANYALI
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe ALANYALI'nın Yazıları
► Zayıflamada Motivasyon Dyt.Buket ADANÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hadi Biraz Motivasyon' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Akdeniz Diyeti Aralık 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:14
Top