2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlıklı Beslenme İçin Adım Adım
YAZI #3154 © Yazan Dyt.Ayşe ALANYALI | Yayın Aralık 2016
SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ADIM ADIM:

1) Şeker tüketiminizi azaltın: Tatlı yerine meyve ve kuru meyveleri tüketmek daha az basit şeker ancak daha fazla vitamin-mineral almanızı sağlar.Bunun yanı sıra çay, kahve gibi sıcak içeceklerinize eklediğiniz şekeri azaltmak da faydalı olacaktır.
2) Öğün atlamaktan vazgeçin: Öğün atlamak, metabolizma hızınızı yavaşlatır.İlerleyen saatlerde ve sonraki öğünlerde daha fazla kalori almanıza yol açar. Kan şekerinizin düşmesine neden olarak daha fazla tatlı tüketmeye sebep olur.
3) Mutlaka kahvaltı edin: Kahvaltı etmemek kilo almanın başlıca nedenleri arasında yer alıyor.Dengeli bir kahvaltı öğünü sayesinde vücudumuz güne daha sağlıklı ve zinde başlıyor.
4) Tuz tüketiminizi azaltın: Fazla tuz tüketmek kalp-damar sağlığını olumsuz etkiliyor.Ayrıca vücutta ödem oluşumuna yol açıyor.Yemeklerinize ekstra tuz eklemekten vazgeçin. Bunun yanısıra tuz tüketiminin büyük bölümünü oluşturan fast-food yiyecekleri de minimum düzeye indirin.
5) Aşırı protein tüketmeyin: Aşırı protein tüketerek zayıflamaya çalışmak hızlı kilo verdiriyor gibi görünse de verilen kilolar hızla geri alınıyor.Aşırı protein tüketimi böbrekler açısından son derece zararlı. Bu nedenle gereksinimiz kadar protein tüketmeye özen gösterin.
6) Fazla yağlı besinler tüketmekten kaçının: Yağı fazla tüketmek kalp-damar hastalıkları ve obezite riskini artırıyor. Bu nedenle fast-food tüketiminizi minimum düzeye indirin. Besinleri pişirirken kızartma yöntemi yerine fırında ve ızgara yapmaya gayret gösterin.
7) Su tüketiminizi artırın: Su, vücudumuz için hayati önem taşıyor.Günde 2-2,5 litre su içmeye özen gösterin. Su tüketiminizi artırmak için sabah kalkınca ve her öğün öncesi 1-2 bardak su tüketmek yararlı olacaktır.
8) Omega -3 tüketiminizi artırın: omega-3 , bağışıklık sistemimizi güçlendirir, hafızayı ve sinir sistemini destekler. Omega-3 tüketimini artırmak için balık, ceviz-fındık-badem, semizotu başlıca kaynaklardır.
9) Posa tüketiminizi artırın: Posa içeriği yüksek besinlerle beslenmek tokluk hissini artırır;kan şekerini dengeler;kabızlığı önler.Beslenme düzeninizde posa tüketiminizi artırmak için tam tahıllar, sebze ve meyveye bol miktarda yer verin.
10) Vitamin-mineral alımınıza özen gösterin: Her mevsim taze sebze ve meyve tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri doğal yollardan almaya özen gösterin.

Dyt.Ayşe Alanyalı
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşe ALANYALI Fotoğraf
Dyt.Ayşe ALANYALI
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe ALANYALI'nın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sağlıklı Beslenme İçin Adım Adım' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Akdeniz Diyeti Aralık 2016
◊ Hadi Biraz Motivasyon Aralık 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:43
Top