2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aşk Acısı; Gizli Bir Fırsat
YAZI #3189 © Yazan Psk.Merve SAVAŞKAN | Yayın Aralık 2016
Aşk için çektiğim tüm acılar boşa gitti diyorsanız size alışmadığınız bir cevap vereyim… Hiçbir acıyı boşa çekmiyoruz hatta iyi ki bu acıyla tanıştınız ve canınız yanıyor... Evet yanlış duymadınız. Çünkü aşk acısı çekmek zihin açısından bir eğitim dolayısıyla da öğretici bir işlev görmektedir. Kişiyi daha üstün bir bilinç düzeyine taşımakta ve hayata farklı yönlerden bakma yetisi kazandırmayı sağlamaktadır. Artık olaylara eski pencerenizden farklı bakan, yeni görüşlere sahip olan bir ‘’BEN’’ vardır… Artık duygular konusunda daha hassas bir algıya sahip olmuşsunuzdur belki de… Ancak, başkalarının duygularına derinlemesine bakabilirsek, kendi ruhsal dünyamıza da o kadar derinlemesine bakabiliriz. Çünkü aşık olunan insan, kişinin aynasıdır bir nevi… Aslında kendi iç dünyamızı görmede karşımızda ki bir araçtır. Toz pembe hayaller size bir süre eşlik ederken bir bakmışsınız pembesi gitmiş tozu kalmış… Tozu ile nasıl baş edebileceğinizi, pembesi ile uğraşırken öğrenemezsin. Kısacası çekilen çile, hüzün ve acı insana kendini tanıması ve yeni deneyimlerinin kazançlarını fark etmesi için önemli bir fırsattır da aslında. Acı bir gelişimdir, bizlere yeni şeyler öğretmek isteyen hayatın, yaşamımıza atadığı bir öğretmendir. Aşk acısını unutmanın en önemli birinci yolu ise bu acıyı ısrarla unutmaya çalışmamaktır. Çünkü zihin yaşanan olayı unutmaz, ancak duyguyu azaltır. Unutmaya çalıştıkça bu duygu bilinç dışına doğru bastırılabilir. ‘’Unutmaya mecburum, içimden söküp atmak istiyorum, aklımdan çıkarmak ve düşünmek istemiyorum.’’ gibi cümlelerle beyni yormak işe yaramaz. Aslında unutmak için harcanan enerji unutmaya değil de, tersine daha fazla hatırlamaya sebep olur. Bu durum da aşk acısının dayanılmaz bir hale dönüşmesini izin verir. Eğer aşk acınızla baş etmekte güçlük çekiyorsanız, psikolojik destek alabilir ve fırsatları daha erken görmeye başlayabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Merve SAVAŞKAN Fotoğraf
Psk.Merve SAVAŞKAN
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Merve SAVAŞKAN'ın Makale ve Yazıları
► Aşk'ın Acısı Psk.Canan SAYIOĞLU
► Aşk Acısı Psk.Aylin AYDEMİR
► Aşk Acısı Reçetesi Psk.Gizem HÜNERLİ
► Aşk Acısı Çekiyorum Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
► Yürek Acısı Psk.Füsun BUDAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Aşk Acısı; Gizli Bir Fırsat' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► İlişki ve Evlilik Aralık 2016
► Sınav Kaygısı Aralık 2016
► 2017 Beklentisi Aralık 2016
◊ Boşanma Süreci Aralık 2016
◊ Panik Bozukluk Aralık 2016
◊ Bana Mutsuzluğu Anlat Aralık 2016
◊ Hayır Diyemiyorsanız... Aralık 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:55
Top