2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Anne Sütünü Arttırma Yöntemleri
YAZI #3259 © Yazan Dyt.Zülal YALÇIN | Yayın Ocak 2017
Annelerin, yeni dünyaya gelen bebekleri için mucizevi bir besin kaynağı olan anne sütü ile bebeklerini beslemeleri çok önemlidir. Anne sütü bebeklerin bağışıklık sistemlerini düzenleyen ,koruyan ve büyüme gelişme için en önemli besin kabul edilir. Anne sütünün verimini ve miktarını arttırıp bebekleri beslemek için iyi uyku düzeni ,iyi dinlenebilmek ve vücudu toparlamak gerekir. Bunların dışında annenin beslenmesi de süt üretimini ve kalitesini etkilemektedir. Peki emzirme döneminde anne sütünü arttırmak için nasıl beslenmeliyiz?


• Sütün miktarını etkileyen en önemli etkenlerin başında su gelmektedir. Günde en az 3 litre sıvı tüketilmeli ve her emzirme sonrasında sıvı kaybı yeniden içilen bir bardak su ile yerine konulmalıdır.
• Emzirme döneminde sağlıklı ve dengeli beslenerek hem süt üretimini arttırır hem de sütünüzün besin içeriğini zenginleştirebilirsiniz.
• Günlük beslenmenizde besin öğelerindeki çeşitliliğe dikkat etmelisiniz.
• Mevsimine uygun meyve ve sebzeleri tercih edip tüketmelisiniz.
• Süt, peynir, yoğurt gibi kalsiyum yönünden zengin besinleri her gün tüketmeye özen göstermelisiniz.
• Roka, semizotu, maydanoz, dereotu, fesleğen, nane ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüketmelisiniz.
• Şeker içeriği yüksek besinler direkt süt üretimini arttırmaz aksine emzirme döneminde kilo almaya sebep olur.Tatlı ihtiyacınızı meyvelerden yapılan şekersiz hafif tatlılarla karşılayabilirsiniz.
• Arpa, siyah susam, kimyon, fesleğen, dereotu, sarımsak, yulaf, ezmesi, zeytinyağı, rezene, keten tohumu yağı, susam yağı gibi gıdalara beslenme programınızda yer verin .
• İyi bir uyku annenin toparlanmasında önemli olduğu kadar da süt miktarını artıran önemli etkenlerden biridir. Bebeğiniz uyurken siz de her fırsatta dinlenin ve uyumaya vakit ayırın.
• Emzirme döneminde asla sigara ve alkol tüketmeyin. Kafeinli ve gazlı içecekler tüketmeyin .Bunlar sütün yapısına geçerek bebekte huzursuzluk uykusuzluk gibi problemlere yol açmakta ve zararlı maddelerin onun vücudunda da birikmesine sebep olmaktadır.
• Emzirirken doğum kontrol hapı kullanmamanızda fayda var. Çünkü bu da süt üretimini azaltabilir.

BESLENME UZMANI
ZÜLAL YALÇIN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Zülal YALÇIN Fotoğraf
Dyt.Zülal YALÇIN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zülal YALÇIN'ın Makaleleri
► Anne Sütünü Arttıran Besinler Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Anne Sütünü Artıran Uygulamalar Neler? Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Dyt.Emel UNUTMAZ
► Hatalı Zayıflama Yöntemleri Dyt.Özge KELEBEK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Anne Sütünü Arttırma Yöntemleri' başlığıyla benzeşen toplam 94 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sdm Diyeti Nedir? Ocak 2017
► En Moda Diyetler Eylül 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:00
Top