2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın İçi Yağlarını Azaltmanın Yolları
YAZI #3271 © Yazan Dyt.Zülal YALÇIN | Yayın Ocak 2017
Göbek bölgesinde biriken yağlar hepimizin başının belasıdır. Peki bu yağlardan nasıl kurtulabiliriz?
• Sağlıklı ve düzenli yapılan ara öğünlerle, metabolizma hızlanır. Metabolizma hızlanınca vücuttaki yağ dokusunun erimesine yardımcı olur. Beslenmemizde yaptığımız ufak ara dokunuşlar öğün öncesinde porsiyon kontrolü sağlar ve fazla besin tüketimini engeller. Bu sayede mevcut depolar enerji üretimi için kullanılır. İlk olarak da vücudun depoladığı bölgelerden yağ kaybı gerçekleşir.
• Günlük tüketilen kalsiyum miktarı göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmaya yardımcıdır. Çünkü gün içinde tükettiğimiz yoğurt, süt, ayran, peynir, koyu yeşil yapraklı sebzeler kalsiyum deposudur. Kalsiyum besinlerle alınan fazla yağın emilmeden bağırsaklardan atılmasına yardımcı olmaktadır.
• Tüketilen lifli gıdalara ağırlık vermek karın içi yağlanmanın daha az olmasına yardımcı olmaktadır.
• İşlenmiş karbonhidratlardan kaçınmak gerekmektedir. çünkü tüketilen beyaz ekmek, şeker veya pirinç gibi rafine karbonhidratlar vücutta yağ olarak depolanırken karın bölgesinde de ödem oluşturur. Besin tüketiminde karbonhidrat tercihimizi yulaf, tam tahıllı ekmek, bulgur gibi kompleks karbonhidrattan zengin besinlerden seçmeliyiz.
• Gece saat 21.00den sonra olan besin tüketimlerinden kaçarak düz bir karına sahip olunabilir.
• C vitamini,beta karoten ve antioksidan içerikleri yüksek lifli gıdaları tüketmek uzun süre tokluk sağlarken karın içi yağlanmayı azaltır.
• Selenyum ve antioksidan içeriği yüksek besinlerin yetersiz tüketilmesi bel çevresinde yağlanmaya sebep olmaktadır.
• Yapılan çalışmalar günlük 2 fincan yeşil çay tüketiminin bel çevresinde yağlanmayı azalttığını göstermiştir.
• Su tüketimi yağ yakımı sırasında ortaya çıkan zararlı maddelerin ortamdan uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve metabolizmayı çalıştırır.
• Egzersizin önemini unutmamak gerekir. Özellikle karın bölgesindeki yağların azaltılması ve şekillenmesi için yapılan karın egzersizlerinin inanılmaz etkisi vardır.

BESLENME UZMANI
ZÜLAL YALÇIN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Zülal YALÇIN Fotoğraf
Dyt.Zülal YALÇIN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zülal YALÇIN'ın Makaleleri
► Ekşi Mayalı Ekmek - Düz Bir Karın Dyt.Reyhan ERİŞEN
► "Flat Belly" Düz Karın Diyeti Dyt.Canan DOĞAN
► Ödem Atmanın Yolları Dyt.Zülal YALÇIN
► Kalıcı Zayıflamanın Yolları Dyt.Zehra GÖKTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Karın İçi Yağlarını Azaltmanın Yolları' başlığıyla benzeşen toplam 90 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sdm Diyeti Nedir? Ocak 2017
► En Moda Diyetler Eylül 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:20
Top