2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evliliği Bitirmek mi Kurtarmak mı?
YAZI #3300 © Yazan Nilgün GÜMÜŞLÜ | Yayın Şubat 2017
Evliliği Kurtarmak mı yoksa Bitirmek mi Kolaydır?

Evlilik iki ayrı dünyanın bir arada yaşamayı bilmesidir.Yarım elmanın hep kendini eksik ya da tamamlanmış hissedebilmesidir.
Kıskançlık, beraber olmama isteği,ilginin eşten çocuklara kayması,maddi ve manevi yoksunluklar,evlilikle ilgili sorunlarda nasıl baş edeceğini bilememe,yüksek beklentiler,eşlerin birbirlerinden uzaklaşmasına ve soğumasına neden olabiliyor.
Koşulsuz sevme yani kaktüsü dikenleriyle sevebilme,hoş görü, şefkat ,saygı, anlayış,arkadaş olabilme,emek,sabır,fedekarlık ve tutku da evlilikte eşleri birbirine yaklaştıran , evliliği güçlendiren sihirli ışıltılar olabiliyor.
Evliliğiniz mutsuz ,sağlıksız bir hal aldığında terk edip gitmeli misiniz, ya da mağlup olduğunuzu bilmenize rağmen onun için savaşmaya devam mı etmelisiniz? Yoksa evliliklerde inişli çıkışlı süreçler olabileceğinize, herşeyin düzeleceğine dair kendinizi ikna etmeye mi çalışacaksınız? Peki çocuklar bu formülün neresinde?
Ne yazık ki böyle bir durumda ne yapılacağı ile ilgili kesin bir doğru yok! Bu çıkmaz da hangi yoldan gideceğiniz, engelleri nasıl aşacağınız, tamamen sizin kişisel durumunuza ve sizin verdiğiniz yargılama sonuçlarına göre değişiyor. Unutmayın yaşamın kalbi sizde ve zaman geçiyor..
Evliliği kurtarmak için aktif rol alıp, ilişkinizi ,kendinizi ve partnerinizi değiştirmeye çalıştınız mı? Dürüstçe kendinize şu soruyu sorun; ‘Ben her yolu denedim mi?’
Cevabınız evet se bazen boşanma gerekliliktir, ancak diğer her seçenek denenip biz çözüme varılamadığında…
Boşanma kararı bilinçli bir şekilde verilmeli ve boşanma sonrası sürecin zor geçeceği unutulmamalıdır ki çocuklarda bu sürece dahilse. Boşanma da diğer her şey gibi bir başlangıç ve sona sahiptir. Kendinize biten ilişkinizin yasını tutmak için zaman verin. Bu sizi güçsüz kılmaz, bu hayatınıza devam etmek için sağlıklı bir kabulleniş yoludur. Ne kadar zor ve sancılı bir süreç olsa da boşanmanın getirdiği duygusal yaralar ve acılar zamanla iyileşecektir.
Sezai Karakoç’un dediği gibi ‘Umutsuzluk yok!Gün gelir gül de açar, bülbül de öter.’
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nilgün GÜMÜŞLÜ Fotoğraf
Nilgün GÜMÜŞLÜ
Antalya (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimi Ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Nilgün GÜMÜŞLÜ'nün Makaleleri
► Aşk Evliliği Psk.Dnş.Kevser ORAK
► Evliliği Sürdürme Yolları Psk.Saadet YAVUZBİLGE
► Mutlu Evliliği Keşfetmek Psk.Şanver YEREBAKAN
► Evliliği Kurtarmanın Yolları Psk.Feyzullah ALPMAN
► Evliliği Boşanmaya Götüren Nedenler Psk.Dnş.Sezen SALİHOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Evliliği Bitirmek mi Kurtarmak mı?' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kardeş Kavgaları Mart 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:45
Top