2007'den Bugüne 92,311 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İstismarı Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?
YAZI #3302 © Yazan Uzm.Psk.Nur ÖZTÜRK | Yayın Şubat 2017
Çocuklara kendi vücutlarına sahip oldukları ve vücutlarını kontrol edebilecekleri öğretilmelidir.
Çocuğa iyi ve kötü dokunma arasında fark olduğu ve herhangi bir kötü dokunuşta herkese hayır diyebileceği öğretilmelidir.
Çocuğa güvenilir ve koruyucu bir aile ortamı sağlanmalıdır.
Eğer çocuk girdiği ortamda kendini garip ve rahatsız hissediyorsa, bunu güvendiği bir yetişkine bildirmelidir.
Potansiyel tacizcilerin tanıdık kişiler olma olasılığı yabancı olma olasılığından daha yüksektir. Bu nedenle çocuk bir yakını, dostu, akrabayı görmeme konusunda ısrar ediyorsa çocuğun bu isteğine kulak verilmelidir.
Cinsel istismarla başa çıkmanın temel yollarından bir tanesi ‘hayır’ demek veya kaçmaktır. Bu çocuklara öğretilmelidir.
Çocuğa cinsel içerikli bilgi vermekten kaçınılmamalı ve bu durumdan utanılmamalıdır.
Çocukları öpücük vermek veya kucağa oturmaya yönlendirmek yerine, onların duygularını kendi yöntemleriyle ifade etmelerine olanak sağlamak gerekmektedir.
Çocukla çok iyi iletişim kurulmalı ve çocuğun güveni her türlü konuda konuşulabilecek düzeyde genişletilmelidir.
Öğretmenlere cinsel eğitimden söz edilmeli, çocuklara da bedenlerinin özel yerlerine dokunulmaması gerektiği öğretilmelidir.
Çocuğa, yabancıların arabasına binmemesi, evlerine gitmemesi ve tanımadığı kişilerden bir şey almaması gerektiği öğretilmelidir.
Çocuklara bedenlerinin kendilerine ait olduğu öğretilmelidir.
Uzman Psikolog Nur Öztürk
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nur ÖZTÜRK Fotoğraf
Uzm.Psk.Nur ÖZTÜRK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi26 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Nur ÖZTÜRK'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'İstismarı Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Çocuk ve Bağlanma Kasım 2016
◊ Çocuk İstismarı Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:59
Top