2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Zikonyum Dişler
YAZI #3350 © Yazan Dt.Ahmet KİĞILI | Yayın Mart 2017
Uzun yıllardır porselen dişlerin alt yapılarına destek amacı ile değişik metaller kullanılmış ancak metallerin ışık geçirgenliğinin olmaması yada ağırlıkları nedeni ile gerekli olan estetik,doğallık ve konfor tam olarak sağlanamamıştır. Uzun yıllar değersiz metal alt yapılar dişetinde renklenmeye yada metal allerjisi olan hastalarda dişeti ve yumuşak doku problemlerine neden olmuştur. Bu nedenle endüstriyel alanda kullanılan diğer maddelerin dişhekimliğinde kullanılıp kullanılamayacağı yıllarca laboratuar ortamlarında denenmiştir.


Dişhekimliği fonksiyon ve sağlamlığın yanında ışık geçirgenliği ile doğal görüntü veren değerli maddelerin kullanımına yönelmiştir.


İsmini Arapça ve Farsçada altın rengi anlamına gelen Zargun kelimesinden alan Zirkonyum oksit Diş hekimliğinde Zirkon olarak yer bulmuştur. Opak ve beyaz bir yapıya sahip olan Zirkon ışık geçirgenliğiyle aranır özellikleri karşılamıştır.
Estetik ve protetik tedavilerde son dönemde geliştirilen Zirkon gibi doku dostu, yüksek dirençli, renk bütünlüğünü tamamlayan, alerjik reaksiyonlara sebep vermeyen, sıcak soğuk hassasiyeti yok eden, bir üründür.


Zirkonyum destekli bu estetik materyaller yaklaşık 20-25 yıl once dişhekimliğinde uygulanmaya başlamış,günümüzde ise yapılan porselen uygulamalarda çok fazla kullanılır hale gelmiştir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ahmet KİĞILI Fotoğraf
Dt.Ahmet KİĞILI
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Ahmet KİĞILI'nın Makale ve Yazıları
► Gömük Dişler Dr.Dt. A. Selhan KAYA
► Estetik Dişler Hakkında Dt.Ahmet KİĞILI
► Dişler Neden Çürür Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Hollywood Gülüşü: Düzgün ve Beyaz Dişler Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Zikonyum Dişler' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hangi Diş İmplantı Mart 2017
◊ İmplant Başarısı Mart 2017
◊ Lamina Dişler Mart 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:00
Top