2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cep Telefonunuzla Ne Kadar Vakit Geçiriyorsunuz?
YAZI #3379 © Yazan Psk.Dnş.Cansu VAROL | Yayın Mart 2017
Akıllı telefonların hayatımızda oldukça yer etmeye başlamasıyla birlikte yeni bir kavram ortaya çıktı: cep telefonu bağımlılığı. Telefonunuza bağımlı olup olmadığınızı anlamanız çok da zor değil. İşiniz gerektirmediği halde sürekli telefonunuzla oynuyorsanız, güne başlar başlamaz telefonunuzu kontrol ediyorsanız, telefonsuz yarım saat bile geçirmekte zorlanıyorsanız biraz düşünmenin vakti gemiş demektir.

Özellikle gençlerde çok yaygın olan cep telefonu bağımlılığının bir çok olumsuz sonucu olabilir. Örneğin;

-Verimsiz uyku. (özellikle telefonunuzla uyuyorsanız)

-İş / okulda düşük performans.

-Sosyal ilişkilerde zayıflama.

Peki bu bağımlılıktan nasıl kurtulacak, telefonunuzadan nasıl ayrı kalacaksınız? İşte bazı öneriler;

1) Kendinize telefonsuz bir alan belirleyin ve burada vakit geçirin. Çalışma odanızda 2 saat boyunca telefona bakmadan çalışabilirsiniz.

2) Arkadaşlarınızla ve ailenizle vakit geçirirken telefonunuza bakmayın. Onlarla birlikteyken sohbet edin, ilginizi karşınızdakine verin.

3) Araba kullanırken telefonunuzu kapatın. Hem güvenli araç kullanacak hem de kendinize telefonsuz bir zaman yaratmış olacaksınız.

4) Uyumadan önce telefonu odadan çıkarın. Eğer alarm kuruyorsanız telefonu odanızın hemen dışına koyabilir veya uçak moduna alabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cansu VAROL Fotoğraf
Psk.Dnş.Cansu VAROL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi17 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Cansu VAROL'un Yazıları
► Çocukla Kaliteli Vakit Geçirmek Psk.Ayşenur KARAKÜLAH
► Ne Kadar Harçlık? Psk.Dnş.Seval Ulviye AKYOL
► Sınırlarınız Kadar Özgürsünüz Psk.Feyzullah ALPMAN
► Psikoterapi Ne Kadar Sürer? Psk.Buse ÇAKMAK
► İlişki Yaşamak Ne Kadar Zor! Psk.Dnş.Serap ALTU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Cep Telefonunuzla Ne Kadar Vakit Geçiriyorsunuz?' başlığıyla benzeşen toplam 35 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bende Panik Atak Var Temmuz 2017
◊ Yas Tutmak Mart 2017
◊ Yas Sürecinde Destek Mart 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:50
Top