2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ayrılıkla Başa Çıkmak
YAZI #3380 © Yazan Psk.Dnş.Cansu VAROL | Yayın Mart 2017
İlişkinin süresi ne olursa olsun ayrılık çoğu zaman psikolojik açıdan zor geçen bir süreçtir. Hissedilen üzgünlük, yalnızlık, sinirlilik gibi duygulara fiziksel etkiler de eklenebilir, ayrılığın hem psikolojik hem fiziksel açıdan ciddi zararları olabilir. Aslında bu sürecin size verdiği zararı azaltmak ve süreci kısaltmak elinizde. Zaman çoğu şeyi iyileştirir fakat siz de bu süreci hızlandırabilirsiniz.

Hislerinizi tanıyın ve dışa vurun. Ayrılık sonrası nefret, yalnızlık, pişmanlık gibi duygular hissedebilirsiniz ve bu son derece normal. Öncelikle hislerinizi tanıyın ve bu hislerin doğal bir tepki olduğunu bilin, mücadele etmeyin. Kızgınsanız neden kızgın olduğunuzu anlayamaya çalışın, bu hisleri dışa vurun. Yazıyla veya sözle hisleri dile getirmek size rahatlamak ve kendinizi daha iyi anlamak için fırsat tanıyacaktır. Bir günlük tutabilir ve duygularınızı bu günlüğe yazabilirsiniz veya terapistinizle hissettikleriniz hakkında konuşabilirsiniz.

Vücudunuza özen gösterin. Bu dönemde çok fazla yemek yemeye veya iştahtan kesilmeye meyilli olabilirsiniz. Fakat beslenmenin vücut üzerinde olduğu kadar zihin üzerinde de çok önemli etkileri vardır. Lif ve protein açısından zengin besinler stresle başa çıkmanıza yardım eder, yağlı ve yüksek kalorili yiyecekler yerine bunları tercih edin. Egzersiz de sağlıklı beslenme gibi stresi azaltmak açısından oldukça önemlidir. Egzersiz, endorfin salgılamanızı sağlar ve dolayısıyla kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Pozitife odaklanın. Ayrılık sürecinde ister istemez hayatın negatif taraflarına odaklanmaya daha yatkın oluruz. Hiçbir şey yolunda gitmiyormuş gibi gözükebilir, kendimizi karamsarlığa sürükleyebiliriz. Acınızın hayatınızdaki güzellikleri gölgelemesine izin vermeyin, sahip olduklarınız için minnettar olun ve sahip olduğunuz güzelliklerin bir listesini çıkarın. Bu listeye sık sık bakmak bakış açınızın pozitif olmasına yardımcı olacaktır.

Sevdiğiniz şeylere daha fazla vakit ayırın. Arkadaşlarınızla kahve içmek, merak ettiğiniz bir filmi izlemek, resim çizmek.. Yapmaktan hoşlandığınız aktivitelere vakit ayırın. Yalnızlık kimi zaman gerekli olsa da sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmek size iyi gelecektir. Arkadaşlarınızdan, ailenizden destek alın, onlara daha fazla vakit ayırın.

Affedin. Çoğu zaman düşünülmeyen bir madde de affetmek. Affetmek mucizedir, hem kendinizi hem karşınızdakini affedin. İntikam almaya çalışmak, kin tutmak sadece size zarar verecek ve takıntınızın devam etmesine sebep olacaktır. Yaşananları kabullenin, yaşananlar ile barışın ve yolunuza devam edin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cansu VAROL Fotoğraf
Psk.Dnş.Cansu VAROL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi17 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Cansu VAROL'un Yazıları
► Tükenmişlik Sendromu ile Başa Çıkmak Psk.Mehmet GÖRÜROĞLU
► Öfke Modumuzla Başa Çıkmak Psk.Alpaslan KESKİN
► Öfkeli Bir Gençle Başa Çıkmak Psk.Aslıhan DEĞERLİ AYTOĞAN
► Panik Bozukluk ile Başa Çıkmak Psk.Tuğçe PEKER
► Hamilelik Stresiyle Başa Çıkmak Psk.Serap DUYGULU
► Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmak Psk.Nezahat BEDİR
► Krizler Ülkesinde Krizle Başa Çıkmak Doç.Dr.Psk.Dnş.Aylin DEMİRLİ YILDIZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ayrılıkla Başa Çıkmak' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bende Panik Atak Var Temmuz 2017
◊ Yas Tutmak Mart 2017
◊ Yas Sürecinde Destek Mart 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:39
Top