2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Geçici Hafıza Kaybı (Geçici Global Amnezi)
YAZI #3399 © Yazan Prof.Dr.Atilla İLHAN | Yayın Mart 2017
GEÇİCİ HAFIZA KAYBI (Geçici Global Amnezi)
Geçici Hafıza Kaybı (Geçici Global Amnezi) ani olarak ortaya çıkan, 24 saatten kısa sürede düzelen geçici hafıza kayıpları “geçici global amnezi” olarak tanımlanmaktadır. Ağır fizik egzersiz, heyecan, yoğun stres, aniden soğuk suya dalma, bazı ilaçların kullanımı gibi nedenler tetikleyebilmektedir. Kişi bu atak sırasında uyanıktır. Felç veya tek taraflı uyuşukluk gibi başka bir bulgu yoktur. Bilinç kaybı yoktur ancak sersem gibidirler. Neredeyim? Sen kimsin? gibi soruları tekrar tekrar sorarlar. O sırada yaptıkları işi devam ettirebilirler. Örneğin yemek yemeye devam edebilir, araba sürebilirler. Sıklıkla 60 yaşlarında ve erkeklerde görülmektedir. Beynin temporal lob adı verilen bölümünün geçici fonksiyon bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Özel tekniklerle yapılan incelemelerde bu bölgenin aktivitesinde azalma olduğu gözlenmiştir. Epilepsi (sara), migren, kalp hastalıkları gibi durumlarla karışabilir.
Bu tarz şikayetleri bulunan kişilerin ayrıntılı şekilde incelenmeleri ve uygun tedavileri son derece önemlidir. Her ne kadar kısa süre sonra tamamen düzelse de son derece önemli bir “haberci” tablo olması nedeniyle mutlaka nöroloji uzmanı ile görüşülmelidir.
http://dratillailhan.com
http://dratillailhan.wixsite.com/profdratillailhan
http://dratillailhan.wixsite.com/kuruigneankara
https://www.facebook.com/dratillailhan/
https://www.instagram.com/dratillailhan/
https://www.twitter.com/dratillailhan
http://www.youtube.com/watch?v=ttfduDHke7U
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atilla İLHAN Fotoğraf
Prof.Dr.Atilla İLHAN
Ankara
Doktor "Nöroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Atilla İLHAN'ın Yazıları
► Süt Çocukluğu Döneminin Geçici Hipogammaglobulinemisi Prof.Dr.Nerin Nadir BAHÇECİLER ÖNDER
► Ani İşitme Kaybı (Ani Sağırlık) Prof.Dr.Enis Alpin GÜNERİ
► Çocukta İşitme Kaybı, Sağirlık Op.Dr.Ahmet ŞİRİN
► İşitme Kaybı (İşitme Engeli) Fzt.Zekiye GEZGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Geçici Hafıza Kaybı (Geçici Global Amnezi)' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Alzheimer Hastaları Mart 2020
◊ Temporal Lob Epilepsi Aralık 2017
◊ Strese Dikkat!!! Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:25
Top