2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Miyofasiyal Ağrı Sendromu
YAZI #3404 © Yazan Prof.Dr.Atilla İLHAN | Yayın Mart 2017
Miyofasiyal Ağrı Sendromu
Halk arasında kas romatizması olarak da bilinen bu durum, sebebi bilinmeksizin herhangi bir bölgesel kas-iskelet sistemi ağrısını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Kaslar ve onunla ilişkili yumuşak dokularda ağrı, hareket kısıtlığı, hassasiyet gibi belirtiler vardır. Miyofasiyal ağrıların en önemli sebepleri; travmalar, duruş bozuklukları, tekrarlayan hareketler, stres, aşırı kullanım, doğumsal bozukluklar gibi nedenlerdir.
Boyun, sırt, bel ağrısı ile başvuran hastaların %50’sinde miyofasiyal ağrı sendromu görülmektedir. Bu kadar yaygın olmasına rağmen yanlış tanı nedeniyle hastalar doktor doktor dolaşırlar. Sıklıkla başka hastalıklarla karıştırılır. Özellikle de boyun, bel fıtıkları ve siyatalji ile karıştırılır. Hemen her yaşta görülebilir. Kaslarda ağrı, kasılma, batma, uyuşma, karıncalanma, çekilme ve sıkışma tarzında şikayetler yaygındır. Bu şikayetlere özellikle sırt ve boyun bölgesinde olanlara, terleme ve üşüme hissi de eşlik edebilir. Bacaklarda da üşüme sıktır. Hastalık en sık boyun, bel, sırt, kalça, omuz, kollar ve bacaklarda görülür. Aslında vücutta kasın olduğu her yerde şikayetler görülebilir. Oldukça sıkıntılı ve kişiye hayatı adeta zehir eden bir hastalıktır.
Temel neden; sürekli kasılan kas liflerinin bir kısmının gevşeyememesi ve gergin bant tarzında kasılı kalmasıdır. Bu lifler muayenede ağrılı ve gergin olarak hissedilir. Hastalığın teşhisinde özel bir laboratuvar yöntemi yoktur. Teşhis hastanın anlattıkları ve muayene bulguları yardımı ile konulur.
Tedavisinde fizik tedavi ve ilaçlar yardımcı olabilir. Ancak “kuru iğne” yöntemi son derece etkilidir ve yan etkisinin olmaması nedeniyle en çok tercih edilen yöntemdir. Etkinlik, tecrübeli ellerde %92-95 oranındadır. Hastalığın şiddetine göre haftada bir, toplam 3-5 seans uygulanır.http://dratillailhan.com
https://www.facebook.com/dratillailhan/
https://www.instagram.com/dratillailhan/
https://www.twitter.com/dratillailhan
http://www.youtube.com/watch?v=ttfduDHke7U
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atilla İLHAN Fotoğraf
Prof.Dr.Atilla İLHAN
Ankara
Doktor "Nöroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Atilla İLHAN'ın Yazıları
► Ağrı ve Tedavisi Dr.Kenan KIBICI
► Covid 19 Pandemisi ve Ağrı Dr.İlker SOLMAZ
► Ağrı Bandı Kinesiotape Fzt.Sedat BAYRAK
► Nöropatik Ağrı Nedir? Prof.Dr.Orhan ŞEN
► Sinüzit ve Üst Dişlerde Ağrı Op.Dr.Bahadır BAYKAL
► Gebelikte Ağrı Kesici Kulanımı Prof.Dr.İlker GÜNYELİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Miyofasiyal Ağrı Sendromu' başlığıyla benzeşen toplam 69 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Alzheimer Hastaları Mart 2020
◊ Temporal Lob Epilepsi Aralık 2017
◊ Strese Dikkat!!! Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:55
Top