2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ünlülerin Stresle Başaçıkma Yöntemi: Eft (Duygusal Özgürleşme Teknikleri)
YAZI #3428 © Yazan Psk.Dnş.Aysel KESKİN | Yayın Nisan 2017
Stres, yoğun yaşandığı taktirde zihinsel, ruhsal ve fiziksel açıdan sağlımızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Stres kaynaklarını tamamen ortadan kaldırmak maalesef çoğu zaman mümkün değil. Aşırı stres kronik strese, kronik stres de kaygı bozuklukları, panik atak, çeşitli fobiler, depresyon, ağrılar hatta fiziksel rahatsızlıklara yol açıyor. Bu noktada stresi azaltmanın ve bunu hayatımızın bir rutini haline getirmenin önemi anlaşılabilir. Aşırı stres hepimizin sağlığını tehdit ediyor ve bazı ünlü isimler bununla baş etmenin bir yolunu bulmuş: EFT. EFT (Duygusal Özgürleşme Teknikleri) geleneksel Çin tıbbındaki akupunktur yöntemlerine dayanan, akupresür ve NLP’nin bir nevi birleşimi olan bir enerji çalışması. Parmak uçlarıyla vücuttaki bazı akupunktur noktaları tıklanarak vücutta tıkanan enerjinin normal akışına dönmesi sağlanıyor. Bunun sonucunda enerji tıkanıklığına yol açan problem ortadan kalkıyor ve iyileşme başlıyor. EFT’nin uygulaması oldukça basit ve iyileşme diğer terapi tekniklerine göre oldukça hızlı. Gelin şimdi bu tekniği kullanan ünlü isimlere bir göz atalım:

Nicole Kidman EFT yi stresle başaçıkmak için kullandığını söylüyor. (1)

Süperstar Madonnanın EFTnin büyük bir fanı olduğu biliniyor. (2)

“Hayalet” filminde oynayan ünlü oyuncu Whoopi Goldberg uçak fobisini EFT ile yenmiş. (3)

İngiliz Pop Star Lily Allen EFT ile kilo vermiş. (4)

Çok satan “Hayatınızı 7 günde değiştirin” kitabının yazarı ve terapist Paul McKenna yeme bozuklukları, insomnia ve fobi problerde EFT yi başarılı bir şekilde kullanıyor. (5)

Tamamlayıcı tıp uygulayıcısı, doktor, yazar ve konuşmacı Deepak Chopra EFT nin iyileşmede harika faydaları sunduğunu söylüyor. (6)

Formula 1 yarışçısı Fernando Alonso yarışlarda performansını artırmak için şu videoda EFT yi kullanıyor. (7)

Şu videoda atlet Bralon Taplin’in 2016 Rio Olimpiyatlarında performans artırmak için EFT yi kullandığı görülüyor. (8)

Yine şu videoda Amerikalı atlet Deven Allen da yarış öncesi stresi azaltarak performans artırmak için kendisine EFT yapıyor. (9)

Sizin de stres, kaygı, depresyon, panik atak, ağrı ve fobiler gibi problemleriniz varsa EFT’yi deneyebilirsiniz. Ancak EFT’yi başlarda kendi başınıza uygulamanız zor olacağı için bir EFT Master’a başvurmanızı tavsiye ederim. Ruh ve beden sağlığınızın her şeyden önemli olduğunu hatırlatır, sağlıklı günler dilerim.

AYSEL KESKİN
PSİKOLOJİK DANIŞMAN & EFT MASTER

(1) https://goe.ac/nicole_kidman.htm
(2) https://goe.ac/madonna.htm
(3) https://goe.ac/whoopi_goldberg_conquers_fear_of_flying_using_tft.htm
(4) https://goe.ac/lily_allen_eft.htm
(5) https://goe.ac/paul_mckenna.htm
(6) https://goe.ac/deepak_chopra.htm
(7) https://goe.ac/fernando_alonso_eft.htm
(8) https://goe.ac/bralon_taplin_olympics_eft.htm
(9) https://goe.ac/devon_allen_tapping_olympics_rio216.htm
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aysel KESKİN Fotoğraf
Psk.Dnş.Aysel KESKİN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
Psikoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Aysel KESKİN'in Makaleleri
► Stres ve Stresle Baş Etme Teknikleri Psk.Dnş.Nevin BAKIRCI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Ünlülerin Stresle Başaçıkma Yöntemi: Eft (Duygusal Özgürleşme Teknikleri)' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:46
Top