2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Kilo Alırız?
YAZI #3437 © Yazan Dyt.Ayşegül YILMAZ | Yayın Nisan 2017
Yemek yerken amaç açlığımızı sonlandırmak değil vücudumuza ihtiyacımız olduğu kadar yani harcayabileceğimiz kadar enerji almak olmalı. Bu açıdan bakarsak eğer, vücudumuzun sağlıklı kalabilmesi için sağlıklı besinler tüketmek ve de ihtiyaçtan fazlasını yememek gerektiğini anlarız. Harcayabileceğimizden daha çok enerji içeren öğünlerin enerji fazlası yağ olarak vücudumuzda depolanır. Bu depolanan yağ da bizim ağırlık kazanmamıza sebep olur.

İşte bu yüzden bazı noktalara dikkat etmenizi öneriyorum. Her besinin sindirim süreci farklıdır, herkesin diyetinin kendine has olması gibi. Her besin / besin ögesi farklı sindirim enzimlerine ihtiyaç duyarlar. Ve bazı yiyecekler çok tüketildiğinde sindirim sisteminin düzeni bozulabilir. Yemek yerken önemli olan sadece yediğimiz besin değildir. Kilo almayı psikolojimiz, fizyolojik durumumuz hatta yemeği yediğimiz ortam bile etkileyebilir.
Kilo alımının bazı önemli sebeplerini sıralayacak olursak;

Ne kadar harcadığını bilmeden tüketmek,
Yeterince çiğnemeden çok hızlı yemek yemek,
Sindirim süresi kısa olan yiyeceklerden zengin öğünler tüketmek. (Şekerli besinler örneğin)
Yeterince taze sebze ve meyve tüketmemek,
Yeterince su içmemek,
Besin çeşitliliğine özen göstermemek,
Hareketsiz yaşam tarzına sahip olmak,
Hormonal ve sindirim sistemi problemleri,
Yemek yenilen ortam ve yemeğe ayrılan zaman…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşegül YILMAZ Fotoğraf
Dyt.Ayşegül YILMAZ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşegül YILMAZ'ın Makaleleri
► Neden Kilo Veremiyorum? Dyt.Hatice İLKHAN
► Obezitede Neden Kilo Verilmeli? Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Kilo Vermek: Neden-Nasıl? Dyt.Çağlayan ŞAHİN
► Kilo Verme Neden Durur ? Hızlandırmak İçin Tavsiyeler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Neden Kilo Alırız?' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:08
Top