2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Koltuk Altı Terlemelerinde Botox
YAZI #3464 © Yazan Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU | Yayın Nisan 2017
Koltuk altı terlemesinin nedeni, sempatik sinir sisteminin aşırı uyarılmasıdır. Koltuk altı terlemesine, bazen avuç içi ve ayak tabanı aşırı terlemeleri de eşlik edebilir. Bu kişinin yapısıyla ilgilidir. Stres ve gerginlik koltuk altı terleme şikayetini çok artırabilir. Şikayet genel olarak ergenlik çağında başlar. Özel yaşantıyı ve sosyal hayatı olumsuz etkiler.
Terlemeye karşı kullanılan bazı ürünler, kısa süreli rahatlama sağlasa da kesin çözüm değildir. Aşırı terlemeden dolayı, hem siz hem de yakınlarınızdaki insanlar rahatsız olabilirler. Bu sorundan uzun süreli kurtulmak için bölgesel botoks uygulamaları yapılabilir.
Koltuk altı dışında, aşırı terleme şikayetlerinde avuçlara ve ayak tabanlarına da aynı şekilde uygulama yapılabilir.

Botoks ile koltuk altı terleme tedavisi nasıl uygulanır?
Lokal anestezi altında yaklaşık 30 dakikada uygulanan koltuk altı botoks enjeksiyonu ile, işlem sonrası yaşantınıza ara vermeden kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Koltuk altında bulunan belirgin ter bölgelerinin tesbit edilmesini takiben, ince uçlu iğnelerle bölgeye 20-30 adet enjeksiyon yapılır. Kısa sürede tamamlanan uygulama sonrası, 1 hafta içersinde ilaç etkisini göstermeye başlar.
15 gün sonra eğer terleme halen devam ediyorsa, terlemenin aktif olarak devam ettiği bölgelere ek doz botoks uygulamaları yapılabilir.

Uygulamanın etki süresi ne kadardır?
Botoks uygulamasının koltuk altı terlemelerinde etki süresi ortalama 6-12 aydır. Ancak ayapılan çalışmalarda, botoks etkisi geçtikten sonra da uygulama bölgelerinde terleme oranlarında belirgin azalma tesbit edilmiştir. Koltuk altı terleme tedavisinde botoks enjeksiyonları, 2004 yılında FDA tarafından kabul edilmiştir.

Bu işlem kimlere uygulanabilir?
18 yaşından büyük engeli olmayan herkese uygulanabilir. Kadınlarda hamilelik ve emzirme dönemlerinde ve nöromuskuler (kas-sinir) hastalığı olan kişilere uygulanmaz.

Bu işlemin yan etkileri var mıdır?
Uzman bir doktora yaptırıldığında, önemli bir yan etkisi yoktur. Nadir olarak botoks uygulanan yerlerde hafif morluk ve kızarıklıklar oluşabilir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA) onaylı olan bir yöntemdir. Koltuk altı ter bezlerine hiçbir zarar vermemekte; sadece koltuk alt bezlerinin çok hızlı çalışmasını yavaşlatmaktadır.

Koltuk altı terlenmesinin önlenmesi vücudu olumsuz etkiler mi?
Terlemenin amacı vücut ısısını düzenlemesidir. Vücudun her yeri terler. Koltuk altlarının aşırı terlemesi hormonal sebeple koku salgılar. İnsanlarda bu kokular itici olduğu için, koltuk altı bezlerinin kontrol altına alınması vücudu hiçbir şekilde etkilemez. Ancak bazen el, ayak ya da yüz bölgesinde terlemede artış oluşabilir. Geçici bir durumdur. Herhangi bir sağlık sorununa da yol açmaz. Vücut terleme yoluyla kaybetmeye ihtiyaç duyduğu sıvı miktarını, diğer alanlardan kaybetmeye devam eder.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
Yalova
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU'nun Makaleleri
► Göz Altı Torbası Dr.Hakan YÜZER
► Göz Altı Morlukları ve Tedavisi Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ
► Merdiven Altı Estetik Kurbanları Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Botox (Botoks) Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► 18 Soruda Botox Op.Dr.Bülent CİHANTİMUR
► Botox® ve Zamanı Durdurmak Op.Dr.Deniz KÖK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Koltuk Altı Terlemelerinde Botox' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ben (Nevüs) Aldırma Şubat 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:52
Top