2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kardeş Kıskançlığı
YAZI #3521 © Yazan Ayşenur KARAASLAN | Yayın Nisan 2017
Sevgili anne/baba kardeş kıskançlığı doğal bir duygudur.Her çocuk eve yeni gelen kardeşi biraz da olsa kıskanabilir.Bu durumda anne baba tutumu çok önemli ve etkilidir.

Çocuklar Eve Yeni Gelen Kardeş Sonrası Nasıl Davranırlar?

Aşırı sinirli, huzursuz görünebilirler.Sakinleşmede sıkıntı yaşayabilirler.Çevresinde bulunan nesnelere,insanlara saldırganlık göstererek ilgi toplamaya çalışabilirler.
Uyku düzenleri bozulabilir. Korkulu rüya gördüklerini anne-babayla uyumak istediklerini söyleyebilirler.
Bebeksi davranışlarda bulunabilirler. Altını ıslatma,bebeksi konuşma hatta konuşmadan anlaşılma gibi istekleri olabilir.
Sessizleşme içine kapanma olabilir.
Sevgili anne/baba çocuğunuzda gördüğünüz bu davranışlar aslında kardeşine zarar verme isteği değil, kıskançlık duygusuyla baş edebilme çabasıdır.Böyle durumlarda anne ve babanın olumlu tutumu oldukça önemlidir.

Anne/Baba Olarak Neler Yapabiliriz?

Gebeliğinizi aile ve arkadaş çevrenizle paylaşırken çocuğunuzun da aynı zaman diliminde öğrenmesini sağlayın.
Eve yeni gelecek kardeş için yapılan hazırlıklara onu da dahil edin. Bebek için alış-veriş yaparken çocuğunuza da küçük hediyeler alın.
Kardeş ismi için çocuğunuzun da fikrini almanız onu değerli hissettirir.
Çocuğunuza kızmak yerine ona kardeşiyle ilgili beklentilerini,düşüncelerini sorun.
Kardeşi olsa da onu hep çok seveceğinizi söyleyin ve çocuğunuzu sevginizden mahrum bırakmakla asla tehdit etmeyin.
Eşiniz bebekle ilgilenirken siz de çocuğunuzla baş başa kaliteli zaman geçirmeye çalışın.(Çocuğunuzun liderliğinde onun seçtiği bir oyunu oynayabilirsiniz.)
Çocuğunuza ‘artık sen abi/abla oldun’ ‘sen artık büyüdün’ gibi sözel ifadelerde bulunmayın bırakın bunu kendisi üstlensin ve o zamana kadar çocukluğunu yaşayabilsin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşenur KARAASLAN Fotoğraf
Ayşenur KARAASLAN
Elazığ
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Ayşenur KARAASLAN'ın Makale ve Yazıları
► Kardeş Kıskançlığı Psk.Elçin BOZ ORHAN
► Kardeş Kıskançlığı Psk.Pınar TURANLI DURMUŞ
► Kardeş Kıskançlığı Psk.Elif Can ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kardeş Kıskançlığı' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:36
Top