2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Olumlu Bir Bakış Açısına Sahip Olmak Kafayı Kuma Gömmek Midir?
YAZI #3547 © Yazan Psk.Dnş.Aysel KESKİN | Yayın Mayıs 2017
Hepimiz kendi içinde mikro (küçük) bir alemken, etrafımızda ve tüm dünyada olanlar da bir makro (büyük) alem. Yani büyük bir sistemin içindeki sistemleriz. Biz ne kadar beden ve zihin bütünlüğümüzü sağlamak için olumlu bir tutum sergilemeye çalışsak da, her gün, her saniye kötü bir olay gerçekleşmeye devam ediyor. Bunların çoğu kontrol edemeyeceğimiz olaylar. Hal böyleyken olumlu bir bakış açısını sürdürmeye çalışmak ne derece gerçekçi? Böyle yaparak gerçekleri görmezden mi geliyoruz acaba? Peki gerçek nedir? Sorulacak ne kadar çok soru var değil mi?

Olumlu düşün, pozitif ol, kişisel geliş.

Etrafınızda mutlaka böyle mesajlar veren birileri vardır. Belki o kişi sizsiniz. Ya da internette mutlaka bu tür yazılara rastlamışsınızdır. Bu mesajları vermekte bir sakınca yok tabi ki. Ancak tüm dünyada travma üstüne travma yaşanırken böyle davranmaya çalışmak bazılarımıza inandırıcı gelmiyor. Peki bu tür mesajlar aldığınızda siz nasıl tepki veriyorsunuz?

Aptalca bir şey.

Amma da yalan.

Hadi canım sen de.

Her şey böylesine kötü giderken, nasıl olumlu şeyler düşünebilirim ki?

Öyleyse olumlu olmak dünyadaki kötülükleri görmezden gelmek midir? Hayatta her şey güllük gülistanlık olmadığından, güzel şeyler söylemek ve kendimize iyi bakmaya çalışmak bencillik midir? Hepimiz olmasını istemediğiniz şeyler olduğunda şikayet ediyoruz, böyle davranmak size gerçekten istediğiniz şeyleri kaç kere getirdi? Ya da olmasını istemediğiniz şeyleri engelledi mi?

Kötü olaylar hakkında ne kadar çok konuşursak, ne kadar çok kızarsak ve öfkelenirsek o kadar hızlı çözüm bulacağımızı sanıyoruz. Yaşamda bir şeylerin değişmesini gerçekten istiyorsak olumsuzluklarla savaşmak zamanımızı boşa harcamaktan başka bir şey değil. İstemediğimiz şeyler üzerinde düşündükçe, yargılamaya ve kızmaya başlıyoruz. Ve daha çok olumsuz şey yaşıyoruz. Sürekli yargılama ve eleştiri, eski bir plağı tekrar tekrar çalıp durmaya benziyor.

Bence olumluya odaklı kalmak, yolunda gitmeyen şeylerin farkında olmak ve tüm bunlara rağmen, bu yaraların iyileşebilmesi için aklımıza sahip çıkmaktır.

Bakış açımızı değiştirmek için birkaç sebep: (Şu anki bakış açınız işe yarıyorsa aynen devam:)

Bakış açımı değiştiriyorum çünkü hücrelerim gönderdiğim tüm mesajları dinliyor.
Bakış açımı değiştiriyorum çünkü neye odaklanırsak o daha da fazlalaşıyor.
Bakış açımı değiştiriyorum çünkü sorunlara ancak berrak bir bakış açısıyla çözüm bulabilirim.
Bakış açımı değiştiriyorum çünkü dünyanın sağlıklı zihinlere ihtiyacı var.
Bakış açımı değiştiriyorum çünkü ne ekersek onu biçiyoruz.
Bakış açımı değiştiriyorum çünkü; benim, ailemin, çocukların ve hayvanların yani tüm gezegenin daha çok anlayış ve şefkate ihtiyacı var, hepsi bu.

Ruh ve beden sağlığımız her şeyden önemli. Zihnimize sahip çıkalım. Olumsuz düşüncelerin zihnimize hakim olduğunu düşünüyorsak profesyonel destek alalım. Psikolojik Danışma için bana ayselkeskin.net ten ulaşabilirsiniz. Sağlık ve sevgiyle kalın :)

AYSEL KESKİN
PSİKOLOJİK DANIŞMAN & EFT MASTER
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aysel KESKİN Fotoğraf
Psk.Dnş.Aysel KESKİN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
Psikoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Aysel KESKİN'in Makaleleri
► Olmak, Sahip Olmak ve Anlam Sistemi Psk.Emir Emre DOĞAN
► Bir İdeale Sahip Olmak Dr.Psk.Ümit AKÇAKAYA
► Başkalarının Acısına Bakmak Psk.Zehra BEKİSOGLU
► Depresyon Kader Midir? Psk.Gizem ANLAMA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Olumlu Bir Bakış Açısına Sahip Olmak Kafayı Kuma Gömmek Midir?' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:16
Top