2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkekler: Kadın Ayrılmak İstediğinde İlişkiyi Düzeltmenin 7 Yolu
YAZI #3560 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Mayıs 2017
Bir ilişkide, kadın ayrılmak istediğinde çoğu kez elinden gelen her şeyi denemiş olur. Bazen erkeğini hâlâ seviyordur, bazen de kızgınlığı ve üzüntüsü o kadar büyüktür ki sevgiye yer kalmamıştır. Eşinden uzaklaşmak, yaralarını sarıp hayatına devam etmekten başka bir şey istemez haldedir. Eğer siz de böyle bir kadının eşiyseniz; onu ve ilişkinizi yeniden kurmak için yapabileceğiniz birkaç şeyi anlamaya ihtiyacınız var demektir.
Kadınlar Neden Ayrılmak İster

Çift sorunları hakkında bayağı bilgim var. Çoğu kez eşlerin her ikisi de kendini mağdur hisseder. Kendilerini ifade edip anlaşılmaya, gerçek ihtiyaçları olan ayrı bir kişi olarak kabul edilmeye çalışırlar; bu çaba başarısız olduğunda protesto ederler.

Çiftler konusunda yapılan bir araştırmada görüldüğü gibi, eşler arasında her zaman çözülmemiş anlaşmazlık konuları bulunur. Çoğunukla eşler ilişkilerinin başlarında birbirleriyle konuşabilirler, zamanla bazı önemli konularda aralarında düşünce ayrılıkları olduğunu görürler. Genellikle kadınlar bu konuları gündeme getirerek ilişkinin gelişebilmesi için içlerine sinen bir çözüm bulmaya çalışma eğilimi gösterirler. Erkeklerse, kabul edeceklerinden daha sıkça ya öfkeyle tepki gösterir ya da duygusal olarak kendilerini kapatırlar. Bu onların suçu değildir. Aralarında da böylelerdir. Sadece duygulara gelince kadınların yapısı farklıdır.

Ben bu durumu sonun başlangıcı olarak görüyorum. İki taraf da ihtiyaç duyduğu ve istediği şeyi elde edemiyor. Fiziksel ve duygusal olarak birbirlerine destek olmayı kesiyorlar. Kızgınlık hissi arttıkça eşler birbirinin canını yakacak milyonlarca yöntem buluyorlar. En sonunda bir gün kadın ‘bıktım, ayrılmak istiyorum’ diyor.

Son zamanlarda, eşleri ayrılmaya karar verdiği için benden yardım isteyen birçok erkek danışanım oldu. Erkekler, bana, kopan ilişkilerini nasıl düzeltebileceklerini soruyorlar.

Erkekler: Eşinizle İlişkinizi Nasıl Yeniden Kurabilirsiniz

Siz de ayrılmak isteyen bir kadınla ilişkisini düzeltmek isteyen erkeklerden biriyseniz, işte kullanmanız gereken 7 temel yöntem:

1) Eşinizin çektiği sıkıntılarda rolünüzü sahiplenin. Eşinizin böyle bir karar verme hakkını kabul edin. Her ne olursa olsun durumun suçunu başkalarına yüklemekten kaçının.

2) Eski haliyle ilişkinizin bittiğini kabullenin. Ona üzüldüğünüzü söyleyin ve yasınızı görmesine fırsat verin.

3) Gün, yeni bir ilişki kurma günü. Kendinizi yenileyeceksiniz. Tutkuyu ve inancı içinizde hissedin, yeni bir dönem başlıyor. Eşinizin kalbini yeniden kazanacaksınız. Yaratıcılığınızı ve espri gücünüzü sınırsızca açığa çıkarın.

4) Daha olgun davranmak ve daha olgun bir şekilde iletişim kurmak için ihtiyacınız olan becerileri öğrenin. Bunu, etrafınızda örnek alabileceğiniz kişileri izleyerek ve bir terapistle yapabilirsiniz.

5) Eşinizin arzularını dinleyin ve canınızı yaksa da bu arzulara saygı göstererek değiştiğinizi kanıtlayın.

6) Eşinize ve (varsa) çocuklarınıza maddi ve manevi olarak sevgiyle destek olmaya devam edin.

7) Zaman ve emek verdiğinizde, hep olmak istediğiniz kişiye dönüştüğünüzü göreceksiniz. Ancak bu değişimi eşinize aktarmak ve güvenini tekrar kazanmak zaman alabilir. Bu nedenle sabırlı ve kararlı olun. Daha da önemlisi, sürecin tadını çıkarın.

Bunları yaptığınız halde ilişkiniz gene yürümezse, siz her halikarda daha güçlü ve bilge bir kişiye dönüşmenin avantajını hayatınıza katmış olacaksınız.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Neden İlişkiyi Bitiremiyoruz? Psk.Gülşah PINAROĞLU
► Neden Zor Bir İlişkiyi Sürdürmek? Psk.Dnş.Buket ALKAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Erkekler: Kadın Ayrılmak İstediğinde İlişkiyi Düzeltmenin 7 Yolu' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:37
Top