2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaz Tatili Geliyor! Nasıl Değerlendirmeli?
YAZI #3639 © Yazan Psk.Sevgi ÇELİK | Yayın Haziran 2017
Yaz Tatili Geliyor! Nasıl Değerlendirmeli?
Haziran geldi, yaz tatili yaklaştı. Acaba çocuğunuz bu koskoca yaz tatilini nasıl değerlendirmeli? Eskisi gibi büyük anne-babalarının yanında tüm yazı geçiremiyor çocuklar, farklı etkinlikler istiyor. Yaz okulları, kurslar, tabletler, telefonlar.. sınırsız özgürlükler kapıya geldi.
*Bu 3 aylık süre ne tembellik yapma zamanı ne de yoğun bir etkinlik programıyla çocukları oradan oraya koşturma zamanıdır. Peki bu koskoca 3 aylık tatilde çocuklar ne yapmalı?
*Tüm gününü okulda, etütte, kursta geçiren çocuklar şimdi bu kadar ‘boş’ zamanı nasıl değerlendireceklerini bilmedikleri için yardımınıza ihtiyaçları var planlama yapmakta. Hadi planlayalım birlikte. 
-Öncelikle tablet, bilgisayar ve telefon konularında sınırsız özgürlük hakkını vermemeliyiz çocuğumuza. Teknoloji ile ilgili sınırlılıklarımız aynı düzeyde olmasa da devam etmeli.
-Çocuğun kendini geliştirebileceği, hobilerini icra edebileceği bu süreç doğru değerlendirilmeli. Kendini geliştirebileceği etkinliklere yönlendirilmeli, mutlaka bir spor aktivitesinden faydalandırılmalı. (Yüzme, basketbol, tenis..)
-İletişim! Çocuğunuzun boş vakti oluyor ama sizin iş temponuz aynı devam ediyor olabilir. Ama çocuklar bunu böyle göremezler. Kendisiyle daha fazla iletişim kurmanızı isterler. İş temponuz ağır olabilir ancak bu dönemde çocuğunuzla biraz fazla ilgilenmeniz gerek.
-Keşif! Görerek, dokunarak öğrenir çocuklar hayatı. Yaz tatilleri de bunun için güzel fırsatlar sunar bizlere. Park, bahçe, doğa ile iç içe olmak, ona gördüklerini anlatmak, onunla vakit geçirmek, yeni deneyimler edinmesini sağlamak çocuğunuza ve size iyi gelecektir.
-Yeni alışkanlıklar! Okul zamanı çocuğunuzun yeni alışkanlıklar edinmesinde zorlaştırıcı bir tempo olmuşsa şimdi tam zamanı. Kitap okumayı sevmeyen çocuğunuza yaşı ve gelişim düzeyine uygun kitaplar alarak birlikte okuyabilir, hem ortak bir etkinliğin parçası olmuş olur hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırabilirsiniz.
-Oyun oynayın! Çocuklar kendilerini en iyi oyunla anlatırlar ve en güzel vakitlerini oyunla geçirirler. Hadi o oyunun bir parçası olmaya. Hayatı çocuğunuzla birlikte deneyimlemeye. 
İyi oyunlar, iyi tatiller..
Sevgilerimle..
Uzman Klinik Psikolog Sevgi ÇELİK
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sevgi ÇELİK Fotoğraf
Psk.Sevgi ÇELİK
İçel (Mersin)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevgi ÇELİK'in Yazıları
► Sömestr Tatili Kabus Olmasın S.Melek ÇAVUŞ KILIÇ
► Karneler Geliyor! Psk.Elif Y. ÇAVUŞOĞLU
► Tek Eşliliğin Sonu mu Geliyor? Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
► Eyvah! Panik Atak Geliyor Psk.Ceren TATAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Yaz Tatili Geliyor! Nasıl Değerlendirmeli?' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Kayık İki Kürek Eylül 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:36
Top