2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cep Telefonu Kanser Yapar mı?
YAZI #3657 © Yazan Dr.Mustafa BENEKLİ | Yayın Haziran 2017
Cep telefonları radyofrekans dalgalar yayarlar. Telefon antenine en yakın dokular bu enerjiyi alırlar. Peki, gerçekten tehlike var mı?
Bu konuda 3 çok büyük çalışmanın (Interphone, Danimarka ve Million Women - Bir Milyon Kadın) yanısıra irili ufaklı pekçok araştırma yapılmıştır. Bu 3 çalışmada cep telefonu kullanımının beyin tümörü yaptığına dair bir bulguya ulaşılamamıştır. Ancak, çok uzun süreli ve düzenli cep telefonu kullananlarda glioma denen beyin tümörlerinde hafif bir artış gözlenmiştir.
Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) çalışma grubu değerlendirmesinde cep telefonunun kansere sebep olma olasılığı olduğunu bildirmiştir. Amerikan Kanser Birliği (ACS), Amerikan Ulusal Çevre Sağlığı Enstitüsü (NIEHS), Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Amerikan Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezi (CDC) gibi kuruluşlar cep telefonunun beyin tümörü yaptığına dair kanıt olmadığı görüşünde birleşmişlerdir.
SONSÖZ: Bir risk olduğu kabul edilmekle birlikte cep telefonunun beyin tümörü yaptığını gösteren direk kanıt yoktur. Ancak, atalarımız ateş olmayan yerden duman çıkmaz demiş. Siz önleminizi alın, cep telefonu konuşmalarınızı kısa tutun. Çocuklara cep telefonu vermeyin. Mümkünse kablolu kulaklık kullanın. Benden söylemesi.
     5 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa BENEKLİ Fotoğraf
Dr.Mustafa BENEKLİ
Ankara
Doktor "Onkoloji (Kanser)"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mustafa BENEKLİ'nin Makale ve Yazıları
► Antidepresanlar Bağımlılık Yapar Doç.Dr.Murat Eren ÖZEN
► Jinekolog Nedir? Ne İş Yapar? Doç.Op.Dr.Nermin KÖŞÜŞ
► Karalahana Guatr Yapar mı? Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Kanser ve Depresyon Dr.Sevilay ZORLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Cep Telefonu Kanser Yapar mı?' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kemoterapi Prensipleri Nisan 2017
◊ Kanserde İkinci Görüş Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:53
Top