2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ramazan ve Nörolojik Hastalıklar
YAZI #3688 © Yazan Prof.Dr.Atilla İLHAN | Yayın Haziran 2017
Yeniden bir Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadığımız bu günlerde nörolojik hastalıkları olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerektiğine dair bazı hatırlatmalar yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Elbette tüm hastalar için genelleyici ifadelerde bulunmak doğru olmaz. Bu nedenle her hastanın kendi durumu ile ilişkili olarak doktoru ile görüşmesi gerekir. Özellikle düzensiz tansiyon ve şeker hastalığı problemi olanlar durumlarını mutlaka doktorları ile görüşmelidir. Bilindiği üzere uykusuzluk epilepsi nöbetlerini uyaran en önemli faktörlerdendir. Bu nedenle epilepsi hastaları Ramazan boyunca uyku düzeni konusunda dikkatli olmalıdır. Akşam erken yatmak, sahur nedeni ile aksayan uykuyu, gündüz kısa uyku ile telafi etmeye çalışmak uygun olabilir. Genellikle ilaçlar günde tek veya iki dozda alındıkları için ilaç alımları iftar-sahur şekline dönüştürülebilir. Kan sulandırıcı ilaç alan hastaların iftar ve sahurda yeterli sıvı alımları da önemlidir. Ramazanda en sık yapılan yanlış ilaçların aksatılması ya da kesilmesi olmaktadır. Bu nedenle ilaçların alımına özen göstermek, bunun için cep telefonuna hatırlatıcı alarmlar koymak pratik çözüm olabilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atilla İLHAN Fotoğraf
Prof.Dr.Atilla İLHAN
Ankara
Doktor "Nöroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Atilla İLHAN'ın Yazıları
► Başdönmesi ve Nörolojik Değerlendirme Prof.Dr.Ertuğrul UZAR
► Ramazan Ayı, Oruç ve Çocuk Dr.Ali KORKMAZ
► Ramazan Ayında Beslenme Dr.Erdal DUMAN
► Gebelik-Lohusalık ve Ramazan Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA
► Havaların Soğuması ve Hastalıklar Op.Dr.Süleyman ABACI
► Genetik Hastalıklar Kaderimiz mi? Dr.Ülkü GÖRMEZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ramazan ve Nörolojik Hastalıklar' başlığıyla benzeşen toplam 77 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Alzheimer Hastaları Mart 2020
◊ Temporal Lob Epilepsi Aralık 2017
◊ Strese Dikkat!!! Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:07
Top