2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Beyinde Kılcal Damar Tıkanıklıkları
YAZI #3689 © Yazan Prof.Dr.Atilla İLHAN | Yayın Haziran 2017 ÇOK OKUNUYOR
Özellikle beyin görüntülemesinde MR cihazının kullanıma girmesi ile birlikte artık bu terimi sık olarak kullanmaya başladık. MR hassasiyeti nedeniyle bu tarzda tıkanıklıklarda ortaya çıkan küçük beyaz lekeleri (hasarlı bölgeler) bize çok rahat gösterebilmektedir. Özellikle damar sertliği açısından şeker hastalığı, yüksek tansiyon, obezite, sigara içme, kolesterol yüksekliği gibi risk faktörlerinin bulunduğu kişilerde bu beyaz lekeler sıklıkla görülebilmektedir. Beynin beyaz cevher adı verilen derin iç kısımlarında yerleşmektedirler. Pekala bu hasarların beynimizde bulunduğu saptandı ise ne yapmalıyız? Öncelikle panik olmaya gerek yok. Çünkü bunlar yerleşim yeri itibarı ile beynin sessiz adı verilen fonksiyonsuz bölgelerinde olduğu için hali hazırda soruna yol açmamaktadırlar. Ancak kişi için uyarıcıdırlar. Eğer daha geniş damarlara yayılacak olursa o zaman ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle tüm risk faktörleri açısından kişinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Özellikle sigara, aşırı kilo, hareketsiz yaşam tarzı gibi değiştirilebilir risk faktörleri için harekete geçilmelidir. Yine daha geniş damarlarda darlık-tıkanıklık durumu nedir? bunun araştırılması, eşlik eden yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi hastalıkların uygun ilaçlarla kontrole alınması şarttır.
     32 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atilla İLHAN Fotoğraf
Prof.Dr.Atilla İLHAN
Ankara
Doktor "Nöroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Atilla İLHAN'ın Yazıları
► Burun Tıkanıklıkları Prof.Dr.Enis Alpin GÜNERİ
► Beyinde Lekelerin Tehlikesi Prof.Dr.Ertuğrul UZAR
► Hidrosefali (Beyinde Su Toplanması) Prof.Dr.Hasan Çağlar UĞUR
► Beyin Damar Hastalıkları Prof.Dr.Hasan Çağlar UĞUR
► Anevrizmalar (Beyin Damar Baloncukları) Prof.Dr.Hasan Çağlar UĞUR
► Varisler ve Diğer Toplar Damar Hastalıkları Prof.Op.Dr. Neyyir Tuncay EREN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Beyinde Kılcal Damar Tıkanıklıkları' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Alzheimer Hastaları Mart 2020
◊ Temporal Lob Epilepsi Aralık 2017
◊ Strese Dikkat!!! Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:49
Top