2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Büyüme Üzerine
YAZI #3690 © Yazan Uzm.Psk.Esra ARDA | Yayın Haziran 2017
Büyümeye devam ettiğin sürece bulunduğun alanı ve bağlamı genişletirsin... yoksa hem ortamı daraltırsın hem de sen nefessiz kalırsın.. bu yüzden gelişim yerinde olmaz; arayarak, gezinerek ve genişleyerek hareket halinde olmayı gerektirir. Bu yüzden büyürken sen, nefes alabileceğin ve sığabileceğin geniş alanlara doğru ilerlersin. Böylece zeminin sürekli değişir, sırtını dayadığın duvarlara daha az ihtiyaç duyar; hareket olanaklarına yönelirsin. Ancak değişim sürekli olsa da büyüme öyle değildir. Bazen olduğun yeni hallerinde demleneceğin, olgunlaşacağın ve pişeceğin sıcak bir ocağa ihtiyaç duyarsın. Ocak, senin kendin olduğun sığınağın ve yuvandır.. ancak orda olduğun şeyi gerçekleştirme imkanına kavuşursun...bu bir tür farkındalık süreci ve özün gürleşmesi halidir... nihayetinde insan bazen bir devinim halinde özgürce salınacağı sonsuz olanaklar ile birlikte zaman zaman durup-olup-demlenip öz-gürleşeceği yuvalar arar durur.. Klinik Psikolog Esra Arda
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ARDA Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra ARDA
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra ARDA'nın Yazıları
► "Büyüme" Psk.Sümeyra GÜLAY
► Çocuklarda Büyüme Süreci Soruları Psk.Dnş.Gülden GÖKÇEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Büyüme Üzerine' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kuş Gibi… Mayıs 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:35
Top