2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sporcu Diyetisyeni Kimdir ve Sporcu Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?
YAZI #3727 © Yazan Uzm.Dyt.Mehmet Akif ŞAHİN | Yayın Temmuz 2017
Sporcu Diyetisyeni Kimdir? Sporcu Beslenmesi Nasıl Olur?*

Sporcu Diyetisyeni ve Sporcu Beslenmesi kavramlarını anlamak için fiziksel aktivite, egzersiz ve spor kavramlarını iyi bilmek gerekir.

‘Sporcu beslenmesi’ ile ‘egzersiz ve beslenme’ konusuyla sıklıkla karıştırılmaktadır. Birçok birey egzersiz yapmakta ve sporcu olduğunu sanmaktadır. Oysa bu inanış yanlıştır. Birçoğumuz sağlığımız için koşar, bisiklete biner, futbol oynar ya da spor salonunda fitness yaparız. Ancak bu etkinliklerin hiçbirinde bir madalya ya da kupa kazanma çabası yoktur. O yüzden bu tarz etkinlikler düzenli yapılsa bile bunlar egzersiz olarak kabul edilir ve sporcu beslenmesi gerektirmeyebilir. Dolayısıyla da egzersiz yapan bireyler ile spor yapan sporcuların gereksinimleri birbirinden oldukça farklıdır. Sporcu olan bireyler Sporcu beslenmesine ihtiyaç duyarlar. Sporcu beslenmesi oldukça profesyonel çalışılması gereken bir konudur ve Spor diyetisyeni sporcu beslenmesi konusunda sporculara bilgilendirir.

Sporcu Diyetisyeni Kimdir?

Sporcu Beslenmesi konusunda eğitim almış diyetisyen, sporcu diyetisyeni olarak adlandırılır. Sporcu diyetisyenleri;

Sporcu vücut ağırlığı ve bileşimi yönetimi (Kilo verme, kilo alma, yağ yüzdesini düşürme, kas kütlesini arttırma)
Performans arttıran besinler
Ergojenik yardımlar
Dopinge karşı koruyucu beslenme
Egzersiz ve beslenme
Spor dalına özel beslenme
Spor öncesi beslenme
Spor sırasında beslenme
Spor sonrası beslenme
Kadın sporcu beslenmesi
Veteran sporcu beslenmesi
Adölesan sporcu beslenmesi
Sıvı ve elektrolit dengesinin sağlanması
Karbonhidrat yüklemesi gibi çeşitli konularda sporculara yardımcı olurlar.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Mehmet Akif ŞAHİN'in Makaleleri
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Gökhan ÇELİK
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Miray TÜRKER KAYA
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Şeyma SARAY
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Serpil TARMAN
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sporcu Diyetisyeni Kimdir ve Sporcu Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:20
Top