2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Doktorumu Nasıl Seçmeliyim? Bir Onkoloji Uzmanında Aramanız Gereken Özellikler Nelerdir?
YAZI #3744 © Yazan Dr.Mustafa BENEKLİ | Yayın Temmuz 2017
Doktor ile hasta ilişkisinde en önemli unsur karşılıklı güven duymaktır. Doktorunuza güvenmeniz ve onun gözetiminde kendinizi emniyette hissedebilmeniz çok önemlidir. Ancak bu şekilde kendinizi samimiyet ve tam bir teslimiyetle emanet edebilirsiniz. Aksi halde doktorun önerilerine uyum göstermekte tereddüt yaşayabilirsiniz. Bu durum hastalığınızın tedavisini olumsuz yönde etkileyecektir.

Doktorunuzun bilgisi, mesleki tecrübesi ve alanındaki yenilikleri takip etmesi son derece önemlidir. Seçtiğiniz doktorla görüşmeye gitmeden önce eğitim durumunu araştırın. Tıp fakültesini bitirdiği üniversite ve ondan sonraki onkoloji eğitimini aldığı hastaneler size bu konuda ipuçları verebilir. Her onkoloji uzmanının ayrıca ilgilendiği uzmanlık alanları vardır. Bu konuda sizin hastalığınızla ilgili özel bir tecrübesi ve ilgisi olup olmadığını soruşturun.

Bir doktorun hastasına yaklaşımı doktor-hasta arasındaki güveni tesis etmekte son derece önemli bir etkendir. Doktorunuzun yanında kendinizi güvende ve rahat hissetmeniz çok önemlidir. Sorularınızı cevaplama tarzı, sizin anlayacağınız şekilde açıklamalar yapması, ilgisi, dikkatini size yoğunlaştırması, yüz ifadesi ve güleryüzü herşeye değebilir.

Doktorunuz sizi anlıyor mu? Kendini sizin yerinize koyup neler hissettiğinizi farkedebiliyor mu? Bunlara dikkat edin. Doktorunuz siz odadayken dikkati dağılıyor, başka şeylerle ilgileniyor, görüşmeniz telefonlarla veya araya giren diğer kişilerle bölünüyorsa tekrar düşünmelisiniz.

Doktorunuz ulaşılabilir olmalıdır. Tedavi sürecinde oluşabilecek problemleri konuşabilmeniz için aradığınızda erişebileceğiniz ve endişelerinizi paylaşabileceğiniz birisi olması önemlidir.

Son olarak, kanser tedavisi alacaksanız, tedavinizi yönlendirecek onkoloğunuzun yanı sıra, tedavinizi alacağınız hastanenin şartları ve personelin tecrübesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu şartları konuşmanız hastalığınızın gidişatı ve tedaviniz açısından son derece önemlidir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa BENEKLİ Fotoğraf
Dr.Mustafa BENEKLİ
Ankara
Doktor "Onkoloji (Kanser)"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mustafa BENEKLİ'nin Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Doktorumu Nasıl Seçmeliyim? Bir Onkoloji Uzmanında Aramanız Gereken Özellikler Nelerdir?' başlığıyla benzeşen toplam 82 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kemoterapi Prensipleri Nisan 2017
◊ Kanserde İkinci Görüş Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:26
Top