2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sürekli Anksiyete ve Kaygı mı Yaşıyorsunuz ?
YAZI #3789 © Yazan Psk.İlker KÜÇÜK | Yayın Ağustos 2017
SÜREKLİ ANKSİYETE VE KAYGI MI YAŞIYORSUNUZ ?
Anksiyete, yaşanan kaygı, korku, endişe, gerilim ve sıkıntı halidir. Nedeni belli olmayan tedirginlik hali olarak da açıklanabilir. Anksiyete, bazen yaşanan iç çatışmaların sonucu bazen de öğrenilmiş davranışlar sonucu ortaya çıkmaktadır.
Yaygın Anksiyete Bozukluğu, fobilerden farklıdır. Fobisi olan insanlar özellikle bazı hayvanlar, yükseklik ve ya topluluk önünde konuşma gibi konulardan korkmaktadırlar.
Yaygın Anksiyete Bozukluğunuz varsa, genel olarak hayat hakkında huzursuzluk hissedersiniz.
Korku ya da rahatsızlık duygusu ile ilişkili olarak, her şeye karşı sürekli bir endişe hali yaşanır.
Bir arkadaşınız sizi kısa süre içinde geri aramıyorsa, yanlış bir şey yaptığınızı ve ya arkadaşınızı üzdüğünüzü düşünmeye başlayabilirsiniz.
Birinin sizi almasını bekliyorsanız ve birkaç dakika gecikmişse trafik sıkışmış olabileceği gibi küçük bir şey düşünmek yerine, bir kaza geçirmiş olabileceği gibi kötü korkular yaşamaya başlayabilirsiniz.
Bu duygular, panik atakta ortaya çıkan duygular kadar yoğun değildir ancak uzun ömürlüdür.
Bu, hayatınız boyunca genel olarak endişe duymanıza ve rahat olamamanıza neden olur, istediğiniz zaman durdurabileceğiniz bir düğmesi yoktur, sürekli bir endişe yaşarsınız ve bunu önleyemezsiniz, çünkü yaşamın kendisi genel olarak kaygı yaratmaktadır.
Bilişsel davranışçı yaklaşım, anksiyete yaşayan kişiler için mükemmel sonuçlar veren çok yaygın bir yöntemidir. Bu yöntem, düşüncelerinizi ve olumsuz düşüncelerinizin kalıplarını tanımanıza ve anlamanıza yardımcı olmaya yöneliktir. Bilişsel davranışçı yaklaşım, normal işleyişinize geri dönmenize ve kaygılarınızı hafifletmenize yardımcı olmak için kullanabileceğiniz başa çıkma becerileri veya mekanizmaları öğretmeye odaklanır.
Bazı davranışlar kazanarak ta kaygılarınızı hafifletebilir ve kaliteli bir yaşam tarzı geliştirebilirsiniz. Bu davranışların bazıları şunlar olabilir:
Günlük egzersiz yapmak
Kafein kullanımını sınırlamak ve ya durdurmak
Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı oluşturmak
Stres yönetimi tekniklerini uygulamak


Psikolog İlker KÜÇÜK - Ankara
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlker KÜÇÜK Fotoğraf
Psk.İlker KÜÇÜK
Eskişehir (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İlker KÜÇÜK'ün Makale ve Yazıları
► Kaygı (Anksiyete) Psk.Sibel YALMAN
► Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM
► Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu Psk.Eylem ESEN
► Dikkat mi Anksiyete (Kaygı) mi? Psk.Cemile AKDAĞ ÇEBİ
► Anksiyete - Kaygı Bozuklukları Psk.Aysel ÜLGÜNER
► Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları ve Psikoterapi Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sürekli Anksiyete ve Kaygı mı Yaşıyorsunuz ?' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuk Ruhsal Bozuklukları Ağustos 2009
◊ Otizm Ekim 2017
◊ Zeka ve Zeka Testleri Ekim 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:31
Top