2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlar Ne İster?
YAZI #3799 © Yazan Psk.Ali ORHAN | Yayın Ağustos 2017
Çok gizemli bir soru kadınlar ne ister. Bu sorunun cevabı bulunursa sanki çok önemli birçok sorun çözülecektir. Ne bileyim sanki hiç bitmeyen yeni bir enerji kaynağı bulunacak, milli gelirimiz artacak, toplumda şiddet son bulacak, yazlar kışa kışlar yaza dönecek. Ah bir kadınlar ne ister sorunun cevabı bulunsa herkes rahat edecek. İşin şakası bir yana kadınlarla ilgili bu tür soruların sorulması ne kadar doğrudur? Bu soru beraberinde bir ayrımcılık getirmez mi? bu soru aklımıza kadın erkek ilişkilerini mi getirmeli devamında bir romantizm mi aranmalıdır.

Böyle genel bir soru yanıltıcı olabilir. Öncelikle hangi kadınlardan bahsettiğimizi belirtmememiz gerekiyor. Yoksa Dünya nüfusunun yarısı kadınlardan oluşmaktadır. Bu da nereden baksanız üç buçuk milyar kadın demektir. Öncelikle bir genelleme yaparsak kadınlarda erkeklerde MUTLU olmak istemektedirler. Peki kadınları ne mutlu eder? İşte kritik soru burada başlamaktadır. Kadınları ne mutlu eder ve sizin mutlu etmek istediğiniz kadın kimdir? Anneniz mi, kardeşiniz mi kızınız mı yoksa karınız yada sevgiliniz mi? öncelikle bunun kim olduğunun bilinmesi gerekir. Hadi kadın erkek boyutundan konuyu ele alalım ve diyelim ki mutlu etmek istediğiniz kadın karınız ya da sevgiliniz. O zaman onun özellikleri ve geçmişini iyi analiz etmek hatta sentezlemek gerekir. Onu neler mutlu yada mutsuz eder? Hangi gün nelerden mutlu olur. Karınızın kök ailesindeki yaşantısı nasıldı, mutluluk eşiği yüksek mi, düşük mü? Daha bunun gibi bir çok değişkeni iyi bilmek gerekir. Örneğin adam karısını mutlu etmek için düşük maşından biriktirdiği parayla evlilik yıl dönümlerinde karısına altın bir kolye alır. Karısı kolyeye şöyle bir bakar ve masanın üzerine koyar. Adam teşekkür öpücüğü bekliyordur. Kadın; bunun yüzüğü ve küpeleri nerede diye sorar. Adam ne diyeceğini şaşır. Param buna yetti inşallah ileride onları da alırım der. Kadın onları almazsan bunu takmam git geri ver istemiyorum diye hediyeyi geri çevirir. Bir başka kadın böyle bir hediyeyi alınca çok mutlu olabilirdi. Buna benzer örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Doğru soru sizin önemsediğiniz kadın ne ister olmalıdır. O nelerden mutlu olur? Eşin yetiştiği ailesi, eğitim düzeyi, ekonomik durumu, sosyal çevre, gelenekler önemlidir. Annesinin dayak yediğini görerek büyüyen bir kadının isteği Alpay şarkısındaki gibi “bir evi olsun ister, birde içmeyen kocası” olabileceği gibi bir başkası da doğum, evlilik, tanışma yılbaşı gibi özel günleri asla unutmayan bir koca isteyebilir.

Bu sorunun cevabı şu şekilde de verilebilir. Kadınlar; değer görmek, sevilmek, sayılmak, anlaşılmak, hatırlanmak isteyebilirler. Bunları tüm normal insanlar da ister. Burada sorun yok. Bu saydığımız kavramlara yüklenen anlamları iyi tanımlamak gerekir. Saygı dendiğinde ne anlıyoruz, sevgi dendiğinde ne anlaşılıyor. Birine değer verdiğimizde herkeste aynı etkiyi mi bırakıyor? Sorulması gereken bir konuda birisine değer verdiğimizi düşündüğümüzde acaba karşıdaki kişiyi mi yoksa kendi ihtiyaçlarımızı göz önünde bulunduruyoruz. Seni sevmesem seninle evlenir miydim, yada her akşam eve gelir miydim gibi güya değer ifade eden cümleler gerçekten bir kadını ikna eder mi?

Tüm bu soruları ele almadan kadınlar ne ister diye soru sormayınız ve bu soruya verilen romantik olduğu düşünülen genel geçer cevaplara çok itibar etmeyiniz. Yoksa ölü taklidi yapmak zorunda kalabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ali ORHAN'ın Makale ve Yazıları
► Kadınlar Ne İster ?... Psk.Cüneyt KAYA
► Kadınlar Erkeklerden Ne İster? Psk.Serhat DAMAR
► Ergen Ne İster Psk.Gonca BAĞLAR
► Kadın Ne İster? Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Kadın Anlaşılmak İster Dr.Mehmet TEKNECİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Kadınlar Ne İster?' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Annemle Vedalaşırken Ağustos 2017
◊ Çocukları Korumak Ağustos 2017
◊ Öğretmenlik… Ağustos 2017
◊ Ben Deli miyim? Ağustos 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:23
Top