2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karne Tatili Dediğin Bir Moladır
YAZI #3802 © Yazan Psk.Ali ORHAN | Yayın Ağustos 2017
22 Ocak 2016 Cuma günü tüm ilk ve orta öğretim okullarında okuyan öğrenciler için yarıyıl tatili başlıyor. Karnelerin alındığı bu özel günde okullarda törenler yapılacak, belki bazı okullarda karneleri devlet büyükleri verecek, öğrencilere ve velilere yönelik çeşitli konuşmalar yapılacak, velilerin zayıfı olan çocuklarına karşı hoşgörülü olmaları istenecek, karnesinde zayıfı öğrencilerin 2. Dönem çok çalışarak notlarını yükseltebilecekleri üzerinde durulacak, belki de bizim zamanımızda diye başlayan güzel anılar paylaşılacaktır.
Bütün bu söylenenlerin yanında öğrenci ve velilere başka ne gibi önerilerde bulunmak gerekir diye psikolog ve eğitimci kimliğimle tek başıma yapmış olduğum beyin fırtınası yöntemi sonucunda; yarıyıl tatilinde aşağıda saydığım önerilerinde değerlendirilebileceğini düşündüm. Zaten biz bunları yapıyoruz diyenlerin aynen devam etmeleri uygun olacaktır.

Her türlü ödev ve ders konuları tatil boyunca gündemden çıkarılmalıdır. Aile üyeleri birlikte zaman geçirmek için bir plan yapmalıdırlar. Öğrencinin tatil boyunca en çok yapması ve yapmaması gerekenler listesi hazırlanmalıdır. En çok yapması gerekenler şöyle sıralanabilir; sinemaya, tiyatroya, konsere, sergiye, müzeye gitmek, kitapçıları gezmek, yeni çıkan kitapları incelemek ve satın almak, sevdiği türde istediği kadar kitap okumak, okuduğu kitaplar üzerine ailesi ya da arkadaşlarıyla tartışmak. Kitap okumanın yanı sıra bir kitap yazmaya başlamak ve mümkünse bunu tatilde bitirip sosyal medyada paylaşmak. İnternet de daha az vakit geçirmek, internetsiz tatil yapmak. Bilgisayarda oyun oynamayı kendiliğinden sınırlamak. Onun yerine bir bilgisayar oyunu yazmayı planlamak, nasıl yazılacağı konusunu araştırmak ve bu konuda arkadaşlarıyla işbirliği içinde olmak hatta kendi adını taşıyan bir bilgisayar oyunu yazmak olabilir.
Yukarıda saymış olduğum seçeneklerin tamamını ya da bir kısmını yapabilen öğrencilerin zaten yaşam becerileri yüksek olduğundan yetişkinlikte başarılı olma ihtimalleri yüksek olacaktır.
Yarıyıl tatilinde Anne-babaların çocuklarına nasıl davranmaları gerekir sorusunun cevabına gelince; öncelikle çocuklarınızı sevin ve bunu gösterin. Sevginizi hediye şeklinde rüşvetle değil davranışlarınızla, ona zaman ayırarak, değer vererek gösteriniz. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını ortaklaşa belirleyerek birlikte satın almanız iyi bir paylaşım olabilir. Siz sponsorluğu çocuğunuzda alınacak şeyin seçimini paylaşmış olur. Bu ona sürpriz olarak bir şey alınmasından daha iyi bir yoldur. Derslerinde başarılı olmasının kendisi için olduğunu anlamasını sağlamaya çalışınız. Bunu yaparken kendi ihtiyaçlarınızdan değil çocuğunuzun ihtiyaçları üzerinden örnekler veriniz. O zaman çok çalışmasının sizin için değil kendisi için olduğunu anlayacaktır.
Karne tatili denilen iki haftalık molayı hem anne-babaların hem de öğrencilerin çok iyi değerlendirerek geçirmesini diliyorum. Unutmayın; iyi bir mola döneminden sonra ikinci döneme başlayan çocuklarda başarı artacaktır. İYİ DİNLENMELER…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ali ORHAN'ın Makale ve Yazıları
► Sömestr Tatili Kabus Olmasın S.Melek ÇAVUŞ KILIÇ
► Karne Günü Psk.M. Emin BAYRAKTAR
► Karne Uyarısı Pdg.Sedat BAŞ
► Karne,çocuklarımız ve Biz Psk.Dnş.Metin KILIÇ
► Karne Fobisi Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Karne Tatili Dediğin Bir Moladır' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Annemle Vedalaşırken Ağustos 2017
◊ Çocukları Korumak Ağustos 2017
◊ Kadınlar Ne İster? Ağustos 2017
◊ Öğretmenlik… Ağustos 2017
◊ Ben Deli miyim? Ağustos 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:40
Top