2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Terkedilme Korkusu
YAZI #3810 © Yazan Uzm.Psk.Serap BİLGEN | Yayın Ağustos 2017
Kendimizi korumak için duvarlar oluştururuz. ‘Yeterince büyük bir duvar oluşturabilirsem bana zarar verecek şeyleri dışarda tutabilirim’ diye düşünürüz. Bu doğru, bu şekilde muhtemelen bize acı vereceğini düşündüğümüz şeyleri dışarda tutabiliriz. Fakat, bu duvar iyi şeyleri de dışarda tutar, onların da içeri girmelerine engel olur.

Sadece kötü duygulara hissizleşemeyiz, hissizleşirsek iyi duygularla beraber hissizleşiriz. Hiçbir şey hissetmemeyi ister miydiniz?

Bu şekilde kendimizi kapatarak acıyı uzakta tutarak kendimizi korumaya çalışabiliriz. Fakat biz hayal kırıklığına, ihanete, incinmeye ya da terk edilmeye karşı kendimizi dışarıya kapatarak tepki verdiğimizde aslında kendimizi terk etmiş oluruz. İncinmeye karşı ‘ben bu şekilde ‘yalnız’ iyiyim’ dediğimizde sevgi, değer görme, şefkat gibi ihtiyaçlarımızı ve hissettiklerimizi yok sayarak kendimizi terk ederiz. Belki de yalnız iyi değilizdir ve istediğimiz şey ilişki ve birlikteliktir. Bu durumda gerçek olan ‘Senden hoşlanıyor ve seni önemsiyorum, yalnızca incinmekten çok korkuyorum’dur.

‘Beni yalnız bırak’ dediğimizde incinen tarafımızın aslında sevilmeye ve şefkate ihtiyacı vardır. Başkaları bizi terkedebilir, başkaları bizi hayal kırıklığına uğratabilir, reddedebilir, fakat bunu bari biz kendimize yapmayalım. Kendimizi korumaya çalışmamız ve dikkatli olmamız doğal, ancak ihtiyaçlarımıza ve hissettiklerimize kendimizi kapatmamız uzun vadede bizim için iyi değil. Kendiniz için ihtiyaçlarınıza ve duygularınıza kulak verin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Serap BİLGEN Fotoğraf
Uzm.Psk.Serap BİLGEN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi22 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Serap BİLGEN'in Makale ve Yazıları
► Terkedilme Depresyonu Psk.Şanver YEREBAKAN
► Bağlanma Korkusu Psk.Sezin ÇELİKKANAT
► Okul Korkusu Psk.Dnş.Ali KÜLTEKİN
► Okul Korkusu Psk.Saadet ELEVLİ
► Okul Korkusu Psk.Gonca BAĞLAR
► İlk Gece Korkusu Psk.Kamil DEMİR
► Evlenme Korkusu Psk.Kemal ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Terkedilme Korkusu' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Başlamak Ağustos 2017
◊ Onsuz Nasıl Olur? Ağustos 2017
◊ Mutlu Olmak... Temmuz 2017
◊ Özşefkat... Temmuz 2017
◊ Farkındalık Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:05
Top