2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklarımızı Nasıl Koruyabiliriz?
YAZI #3855 © Yazan Dr.Ali KORKMAZ | Yayın Eylül 2017
Çocuğun yanında olmadığınız zamanlarda tehlikeli bir durumla karşılaştığında ne yapacağını bilmesi hem size hem çocuğa güven verecektir. Çocukları güvenlik konusunda eğitirken, ruh sağlığı için gerekli olan güven duygusunu sarsacak şekilde korkutmayın. Çocuklara saygı göstermenin yetişkinlerin her isteğine kayıtsız şartsız itaat anlamına gelmediğini öğretin. Böylece çocuk mahallede, aile içinde ve okulda karşılaşabileceği uygunsuz isteklere "HAYIR" diyebilsin. Sizden izin almadan konuşabileceği, izin almadan evine gidebileceği kişileri belirleyip, diğer durumlarda sizden izin alması gerektiğini öğretin. Çocuklara kriz durumunda polis ve güvenlikten yardım istemesini tembihleriz, ancak bu her ortamda mümkün olmaz. Çevredeki esnaf ve yetişkinlerden de yardım isteyebileceğini söyleyin. Çoğu aile yanında kendileri yokken tanımadığı birisinin verdiği yiyeceği almaması gerektiğini çocuğa öğretir. Çocuklar kendilerine sorumluluk verilmesinden ve birilerine yardım etmekten hoşlanırlar. Çocuklara tanımadığı kişilerin yardım isteğine karşılık vermenin de tehlikeli olabileceği, yardım isteyen kişinin başka bir yetişkinden yardım istemesinin uygun olacağı öğretilmelidir. Çocuğa ismi ile hitap etmek, aile büyüklerinin ismini söylemek bile çocuklarının güvenini kazanmaya yetebilir ve çocuğu yönlendirmeye açık hale getirebilir. Kendinizi yabancı rolüne sokarak, çocuğunuzla kriz anında neler yapılması gerektiğini birkaç farklı senaryo üzerinden uygulamalı olarak çalışın. Çocuğunuzun yabancılara karşı kendi güvenliğini tehlikeye atacak yaklaşımlarını tespit ederseniz, gerekçeleri ile birlikte çocuğunuzu tekrar uyarın. Çocuğunuzla iyi ve açık bir iletişim kurun. Çocuk garip, tuhaf, endişe verici bir davranışla karşılaştığında size söyleyebilsin. Ailenin kendisini suçlamayacağını, yanında duracağını ve koruyacağını hissetsin. Böylece çocuğunuz kötü muameleye uğramadan ya da olası en erken durumda krize müdahale şansınız olur. Okullarda çocukların kendisini nasıl koruyacağına yönelik profesyonel önleyici programların yer almasını yetkililerden talep edin, uygulamaya sokulması için çaba gösterin.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ali KORKMAZ Fotoğraf
Dr.Ali KORKMAZ
İstanbul
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ali KORKMAZ'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Çocuklarımızı Nasıl Koruyabiliriz?' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:05
Top