2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lyme Hastalığında Hipertermi Tedavisi
YAZI #3873 © Yazan Dr.Ahmet Akif ÖZBEK | Yayın Eylül 2017
Lyme hastalığı geleneksel ab tedavisi yoluyla uzun süre tedavi gereken bir hastalık. Bu tedavininde garantisi yok.

2000 li yıllarda kanser tedavisinde kullanılan hipertermi tedavisi sırasında Alman bir doktorun hipertermi tedavisi gören ayrıca lyme hastalığı olan 2 hastasının tedavi sonrası lyme hastalığının geçmesiyle lyme hastalarında hipertermi tedavisi başladı.

Almanya, İsviçre ve Polonyada hipertermi tedavisi yapılan yerler var. Türkiyede de kanser tedavisinde hipertermi tedavisi yapan hastaneler mevcut. %60 a yakın başarısı var. Ancak ilave enfeksiyonu olan bazı hastalarda netice alınamayabiliyor.

Uzun süreli antibiyotik tedavisi lyme da uzun ve zahmetli bir durum ve garantisi de yok.

Bu durumda hipertermi tedavisi aslında başlangıç tedavisi olarak lyme da uygulanması gereken bir tedavi olarak makul görünüyor.

Tedavi 4 saat kadar sürüp 2 saat vücut ısısı 41,6 dereceye çıkarılıyor ve tedavi sonrası yoğun detox uygulanıp 1 hafta sonra tedavi tekrarlanıyor.
Lyme bakterisi sıcağa dayanıksız bir bakteri ve yüksek ısıda ölüyor.

Bu tedavinin kısa zamanda netice vermesi ve geleneksel tedaviden çok daha ucuz olması dolayısıyla lyme da ilk seçenek olarak kullanılması makul görünmektedir.
     7 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Ahmet Akif ÖZBEK
İçel (Mersin)
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ahmet Akif ÖZBEK'in Makaleleri
► Hashımoto Hastalığında Beslenme Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Şeker Hastalığında Yapılan Testler Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Lyme Hastalığında Hipertermi Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:05
Top