2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Rotamersindergisi/Psikolog.Mehmet Bakay Kimdir?
YAZI #3936 © Yazan Psk.Mehmet BAKAY | Yayın Ekim 2017
Öncelikle sizi tanıyabilirmiyiz M.B Kimdir?
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde doğdum. Esnaf bir anne babanın çocuğuyum. Lise eğitimime 2004 yılında Gaziantep Akınal Anadolu lisesinde devam ettim. Kozmopolitik yapının başkenti sayacağım Gaziantep, hayal dünyamı çepeçevre saran bir yolculuğun beklide ilk durağı, inşa noktasıydı. 2010’ da Ösym başarı bursuyla kazandığım Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji bölümüne başladım.
2012’ Gaziantep Üniversite Hastanesi Psikiyatri servisinde gönüllü olarak çalıştım. Aslında öğrenciliğim boyunca her yaz ayımı farklı psikiyatri servislerinde gönüllü çalışarak geçirdim. Adını hatırlayamadığım al yanaklı bir tamirci ustasının dediği gibi; oğlum bunlar makine mühendisi fakat ilk işi tozu benim makinelerle haşır neşir olarak tadarlar. Sözünden yola çıkarak, 2014 Mersin Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde stajımı tamamladım.2015 te mersinde başladığım bu yolda, alanımla ilgili birçok eğitimi almaya başladım.. Hafta içi özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışmalarıma ;down sendromlu, otizmli, fiziksel engelli ve zihinsel engel grupları olmak üzere devam ediyorum. Hafta sonları kendi özel danışanlarımla çalışmalarıma devam ediyorum. Toros Üniversitesi Genel Psikolojiden yüksek lisansa devam ediyorum.
UNİCEF : Suriyeli çocukların yaşam alanı.
Köy Okulları Projesi: Belirlediğim okullarda Türkiyenin birçok köy okuluna ben ve gönüllü arkadaşlarımızla kitap yolluyoruz.
Mersin Engelliler Meclisi yürütme ve yönetim kurulunda görev yapmaktayım.
Mersin Gençlik Meclisi Bşk yardımcısıyım. (Burada Mersin ve 14 ilçesindeki genç kardeşlerimizin daha özgür ve sosyal bir yaşam alanı için uğraş veriyoruz.)
UCİM:ÇOCUK İSTİSMARI VE MÜCADELE DERNEĞİ TÜRKİYE REHABİLİTASYON BAŞKANIYIM
Dünyanın en cesur kadını seçilen Saadet ÖZKAN öğretmenimizin derneği.
NEDEN BU MESLEĞİ SEÇTİNİZ?
Burada istismara uğramış çocuklarımıza gönüllü olarak terapi hizmeti veriyorum. İçsel anlamda huzur buluyorum aslında. Aynı zamanda özel ilgilendiğim konu çocuklarda travma olduğundan dolayı bu süreci ince eleyip sık dokuyarak geçiriyoruz.
Düşlerimin peşinden gitmek için. Evet bu kadar kısadır bu soruya vereceğim cevap ve net. Her mesleğe saygım vardır. Sonuçta emek. Fakat biz kendimize değil biraz daha insanlığa çalışırız. Ailesi tarafından kabul edilmeyen bir kişiye, ötekileştirilmiş insanlara zaman kaybı diye belki de itilmiş olan herkese. Kadın hakları için, çocuk istismarı için, hayvan hakları için dünyayı değiştiremesem de bir mahalleye bir insana yararlı olabilmek için. Bunlar benim düşerimdi insan a “can” a değmedikten sonra yaşam çok anlamsızlaşacaktı, bunun için düşlerimin peşinden gittim.
Bize mesleğinizden bahsedermisiniz? Psikoloji alanında çalışmalarınız kişiliğinize katkısının neler olduğunu düşünüyorsunuz?
Psikoloji bilimi evrendir. Keşfedilmeye açık birçok odak noktası vardır. Bu bağlamda insan düşünce yapısıyla yola çıkılması lazımdır. Empati ve öz benlik etkileşim halinde olduğu sürece daha bir derinlik yani aydınlık doğacaktır. Bu bağlamda psikoloji bir arayıştır. Başka bir zihne yolculuktur. O zihne algı ve soru işaretlerini çözme işidir. Bunları terapilerle bilinci mantıklı odakta toplama işidir. Bir nevi. Psikoloji alanında ki çalışmalarımın tabi ki de kişiliğim üzerinde etkisi var. Bir çok noktaya daha farklı sakin , mantıklı ve çözüm odaklı bakmayı öğretir aslında psikoloji. Bu anlamda benim kendimi daha çok tanımama, ne istiyorum? ne amaçlıyorum? bunları görmeme çok faydası olduğunu düşünüyorum ve çevremdeki insanları gözlemleyebilme onları değerlendirebilme onların beklentilerine bakabilme konusunda bir anlayış kazandırdığını düşünüyorum.
Hangi yaş gruplarının problemleri ile ilgileniyorsunuz?
Özel eğitim de yani down sendromlu, otizmli, zihinsel, fiziksel engelli populasyonunda 4-25 yaş arası gruplarla ilgileniyorum. (Eğitim süreci, yaklaşım, dil konuşma bozuklukları ve hedefler).
Aslında 5 ana periyodik düzenlemeyle ayrım yapıyorum. Çocuk ergen terapisi, yetişkin terapisi, aile danışmanlığı, eş terapisi, yaşam koçluğu (15 yaş ve üzeri gruplarla ilgileniyorum.)
Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı ?
Öncelikle ROTAMERSİN ailesine çok teşekkür ederim. Yazılarım siz değerli okuyucularında ihtiyaçları en çok cevap aradığı sorular çerçevesinde her ay belirlenip burada sizlere aktarılacaktır. Saygılarımla bir daha ki yazımda görüşünceye dek yüreğinize iyi bakınız.
Saygılarımla
Psikolog.Mehmet Bakay
www.psikologmehmetbakay.com
psikologmehmetbakay @outlook.com.tr
(sorularınız için lütfen mail atınız)
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet BAKAY Fotoğraf
Psk.Mehmet BAKAY
İçel (Mersin)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Mehmet BAKAY'ın Makaleleri
► Psikolog Kimdir? Psk.Tuğçe EYİKOÇAK
► Psikolog Kimdir? Psk.Gizem PEKCAN
► Aslında Psikolog Kimdir Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikolog Kimdir? Neler Beklemeliyim? Psk.Gülgün KURTAY
► Kimdir Bu Psikologlar? Psk.Mustafa Raşit YAVAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Rotamersindergisi/Psikolog.Mehmet Bakay Kimdir?' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Otizm ve Aile Aralık 2018
► Kendilik Psikolojisi Mart 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:37
Top