2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cevizin Sağlığımıza Faydaları!
YAZI #3947 © Yazan Dyt.Ayşegül YILMAZ | Yayın Ekim 2017
Ceviz hayatımızın birçok yerinde bulunmaktadır. Öyle ki, çikolata, kurabiye, kek gibi gıdalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Cevizin faydaları ise saymakla bitmez cinsten. Kalp damar sağlığı, çocuklarda zeka ve kemik gelişimi için önemli bir yere sahiptir. Ayrıca ceviz cildimiz için faydalı olup, kozmetik sanayisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. İçerdiği Omega 3 yağ asidi ve E vitamini türü olan alfa-tokoferol gibi elementlerce zengin olan ceviz, başta kolesterol olmak üzere kalp sağlığımız için de önemli bir yer sahiptir. Günde ortalama 3 ceviz tüketmek, günlük vücudumuzun ihtiyacı olan Omega 3 yağ asidinin %85’ini, Demir’in %20’sini, Manganez’in %43’ünü, Triptofan’ın %17’sini karşılar, kan şekeri ve kolesterol seviyemizi düzenlemeye katkıda bulunur. Fakat içerdiği yüksek kaloriden dolayı aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.

Kalp Damar Sağlığı: Doymamış yağ asitlerince zengin ceviz kalp sağlığımız için önemli bir besin kaynağıdır. Düzenli bir şekilde tüketilen ceviz lipoprotein kolesterol seviyesini düşürmede katkıda bulunur. Kötü kolesterol (LDL) kalp sağlığı için önemli bir tehdit iken, ceviz tam bir LDL panzehiridir. Ayrıca ceviz kanın pıhtılaşma riskini azaltarak, kalp krizi riskini azaltır. İçerdiği E vitami ile de arterlerde oluşabilecek plakları engeller ve kalbimizi korur.

Kolesterole Karşı: Günde tüketilen 2-3 adet ceviz, damar çevresini temizleyerek kalp hastalıklarına neden olabilecek olası tehditlerden bünyemizi korur.

Diyabet İçin Ceviz: Ceviz kan şekerini optimumda tutmaya yardımcı olarak, diyabet hastalığı olan kişilerin, kalp hastalığına da yakalanmamasına yardımcı olur.

Kansere Karşı: Ceviz kanser hastalığına neden olan etkenleri ortadan kaldırma olasılığına sahiptir. Düzenli bir şekilde tüketilen ceviz, kanser riskini azaltarak, kansere karşı metabolizmamızı daha dirençli hale getirmektedir.

Kemik Gelişimi: Ceviz barındırdığı yüksek kalori ile kemik gelişimine ve güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Fakat aşırı tüketilen ceviz kilo alımına sebep olabilmektedir. Sağlıklı bir yaşam için Online Diyet formumuzu doldurarak Özgür Diyet’ten daha detaylı destek alabilirsiniz.

Beyine Faydalı: Ceviz içerdiği linoleik, alfo linoleik, E vitamini, B6 vitamini ile sinir sistemini güçlendirmektedir. Bunun yanı sıra tam bir antidepresan özelliği gösteren ceviz, uyku sorununa da birebirdir. Yatmadan önce tüketeceğiniz ceviz, içeriğindeki triptofan ile uyku sorununuzu çözmeye yardımcı olacaktır.

Cildinizi Koruyun: Barındırdığı Omega 3 yağ asidi ve zengin bakır içeriği ile ceviz cilt için önemli bir besin kaynağıdır. Günde tüketeceğiniz 2-3 adet ceviz, cildinizi daha elastik hale getirir ve ciltteki hücrelerin canlı kalmasına yardımcı olmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşegül YILMAZ Fotoğraf
Dyt.Ayşegül YILMAZ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşegül YILMAZ'ın Makaleleri
► Domates ve Faydaları Dyt.Aysun SARIN
► Yaban Mersininin Faydaları Dyt.Serpil TARMAN
► Düzenli Egzersizin Faydaları Dyt.Özge KARAARSLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Cevizin Sağlığımıza Faydaları!' başlığıyla benzeşen toplam 43 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:22
Top