2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kestane’nin Sağlık Potansiyelini Biliyor Musunuz?
YAZI #3949 © Yazan Dyt.Ayşegül YILMAZ | Yayın Ekim 2017
Kış aylarının vazgeçilmezi kestane yavaş yavaş tezgahlardaki yerini alıyor. C, B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin, kalorisi yüksek ve protein potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum gibi mineralleri barındıran, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için önemli bir besindir.

Barındırdığı yararlı ögelerle vücudumuzu kışa hazırlayan kestane, soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklara karşı savunma mekanizmamızı güçlendirir. Tam anlamıyla sağlık açısından verim alınabilmesi için kestanenin mutlaka taze tüketilmesi gerekmektedir.

Organlarımızı ve Derimizi Korur: Antioksidan olan kestane hücre yenilemesine katkıda bulunarak, organlarımızı ve cildimizi korumaktadır.

Güçlü Bir Bağışıklı Sistemi: Kabuklu besinler arasında C vitamini bakımından zengin nadir yiyeceklerden birisidir. Bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutabilmek ve özellikle kış aylarında hastalıklara karşı durabilmek için C vitaminine ihtiyacımız vardır.

Kan Hücrelerini Arttırır: Kestane içerdiği fosfor, magnezyum, potasyum ile kırmızı kan hücrelerine katkısı büyüktür. Ayrıca barındırdığı yüksek çinko miktarı ile de kırmızı kan hücrelerinin direncini arttırarak, çoğalmasına yardımcı olur.

Kemikleri Korur: Önemli derecede kalsiyum barındıran kestane, kemik ve iskelet sağlığı için önemli bir besin kaynağıdır.

Hamilelikte Takviye Olarak Kullanılabilir: Kestane, hamile kadınlar ve bebekler için faydası yüksek bir besindir. Özellikle içerdiği B vitamini ve folatlar ile hamilelikte bebeğin nörolojik sorunlarına karşı tüketilmelidir. Folatlar, kırmızı kan hücreleri ve DNA için gerekli bir maddedir.

Kan Sağlığınızı Korur: Kestane vücudumuzdaki asit ve palmik asit seviyelerini dengeler. Barındırdığı asitler, kandaki zehirli maddeleri temizleyerek kalp sağlığımızı korur. Ayrıca kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.

Sindirim Sistemine Faydalıdır: Kestane bol miktarda protein içermekte ve bağırsak rahatsızlığı olanlar için tavsiye edilmektedir. Ayrıca bağırsaktaki zararlı bakterileri temizlerken, yararlı bakteri sayısına katkı sağlamaktadır. Sindirim sistemi sağlığınız için probiyotik yiyecek ve içecekleri konu aldığımız “Probiyotik İçecekler Nelerdir?” ve “Probiyotik Yiyecekler Nelerdir?” makalelerimizden yardım alabilirsiniz.

Kilo Vermede Etkilidir: Lif bakımından zengin olan kestane sindirim sistemimiz için oldukça yararlı bir besindir. Lifler bağırsak hareketlerinin arttırılmasında önemli bir rol oynamakta ve dolaşımı kolaylaştırmaktadır. Bu sayede kilo vermede aktif rolü vardır. Tabi kontrollü tüketmek şartıyla.

Sağlıklı Günler :)

Kaynak:http://ozgurdiyet.com/kestanenin-sagligimiza-faydalari/
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşegül YILMAZ Fotoğraf
Dyt.Ayşegül YILMAZ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşegül YILMAZ'ın Makaleleri
► Kestane Dyt.Serpil TARMAN
► Sebze Yemeyi Sevmiyor Musunuz? Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kestane’nin Sağlık Potansiyelini Biliyor Musunuz?' başlığıyla benzeşen toplam 64 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:55
Top