2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlığınız Sizin İçin Ne Kadar Önemli
YAZI #3989 © Yazan Op.Dr.Görkem ÇALIŞKAN | Yayın Kasım 2017
Merhaba sevgili danışanlarım ve hastalarım. Bildiğiniz veya medyada gördüğünüz kadarıyla son 5 yılda estetik uygulamalar ve estetik cerrahi alanına yoğun talep var. Bu artan talep dolayısıyla tabi ki sağlık simsarları da iş başındalar.

Estetik cerrahi ameliyatlarına bir hastanın karar vermesi oldukça zor bir süreç iken ve gerçekten ehil ellerde muayene edilmesi gerekirken, hastalarımız güvenebilecekleri yerler aramaktalar. Bunun da en kolay ve hızlı yolu internet… ama internette ki bilgilere ve reklamlara ne kadar güvenebiliriz işte asıl sorun bu ..

Bu yazımda size tamamen objektif olarak kime veya hangi reklama nasıl güvenebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle estetik uygulamalar (kırışıklık giderme, dolgu , PRP , ameliyatlar ,vs) mutlaka estetik cerrahi uzmanı veya dermatoloji uzmanı tarafından yapılmalıdır. Piyasada ‘ben medikal hekimim veya estetik hekimiyim, fasial plastik cerrahım vs vs ‘ bu şekilde kendini lanse eden ve yasal olarak hiçbir uygulama yetkileri olmayan kişiler ve kurumlar hastalarımızı ciddi şeklide yanıltmaktadır. Bu yüzden başvurduğunuz kişinin uzman plastik cerrah veya dermatolog olmasına özen gösterin.
Diğer bir durum da ne yazık ki kendilerine unvanlar üreten ve aslında doktor olmayan sadece yasadaki boşluktan yararlanmaya çalışan kişi veya kurumlar. Estetik koçu diye bir şey yoktur ve yasal olarak estetik cerrah dışında hiç kimse estetik ameliyatlar ve uygulamalar için bilgi verme danışmanlık verme yetkisine sahip değildir. Bu tip yerler de ne yazık ki yalan yanlış bilgiler alırsınız ve tek amacın size bir uygulama satmak olduğunu ve sağlığınızın düşünülmediğini rahatlıkla görebilirsiniz.
Bu tip sözde unvan sahipleri sizleri kandırmak ve göz boyamak için ‘şok kampanya, olay kampanya, burun ameliyatında indirim, meme ameliyatında indirim, vs vs ‘ şeklinde reklamlarla karşınıza çıkabilirler. Hiç düşündünüz mü hangi estetik cerrah veya dermatolog size ‘ bu ay şu ameliyatta su kadar indirim var, botoksta şu kadar indirim var ‘ şeklinde bir söylemde bulunuyor?
Hiçbir ameliyatın kampanyası olamaz, hiçbir estetik uygulamanın kampanyası olamaz. Zaten bilinçli hastalar bu tip göz boyamalara meydan vermez ancak ne yazık ki toplumumuzun çoğu kısmı halen bilinçsiz bu konuda.
Estetik cerrahi ameliyat ücretlerinin belli bir ortalaması vardır ve isim yapmış kişi bunun üstüne çıkar. Ama hiçbir estetik cerrah ortalamanın altında fiyat veremez, çünkü öyle bir durumda hastanın sağlığı tehlikeye girecektir.
Bu yüzden fiyat alırken gerçekten piyasadaki ortalama fiyatlara bakın, eğer onun altında ise mutlaka kalitesiz ürün veya eksik malzeme kullanılıyordur. Bundan mağdur olan birçok hasta mevcut olup daha sonra durumu düzeltmek için çok daha yüksek paralar ödemek zorunda kalıyor.
Aklınızda hep şu olsun ‘ülkemizde lacoste gömleği 15 tl ye alabildiğiniz gün emin olun estetik uygulamalar da daha ucuza alınabilir ‘ ama ortalama dudak dolgusu fiyatı su an 900-1500 arasındayken size bir danışmanlık şirketi 600 tl diyorsa arkanıza bakmadan kaçın çünkü emin olun size kaliteli bir malzeme kullanmayacaklardır..
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Görkem ÇALIŞKAN Fotoğraf
Op.Dr.Görkem ÇALIŞKAN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Görkem ÇALIŞKAN'ın Makaleleri
► Bel Sağlığınız İçin Öneriler Prof.Dr.Orhan ŞEN
► Öksürük Neden Önemli? Dr.Selin KALA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Sağlığınız Sizin İçin Ne Kadar Önemli' başlığıyla benzeşen toplam 93 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:45
Top