2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Oyalanma Sorununuza Hızlı Bir Çözüm
YAZI #4020 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Aralık 2017
Sedona Yöntemi, oyalanma sorununu çözmek için kullanılan en basit ve etkili yaklaşımlardan biridir. Ayrıca istenmeyen düşünce ve alışkanlıklardan arınma yöntemleri arasında uygulaması en kolay olanı.

Ölçülü Oyalanma Yaratıcılık İçin Yararlıdır

Eğer oyalanma konusunda ölçüyü kaçırmıyorsanız endişelenmenize gerek yok. Araştırmalar bir miktar oyalanmanın yaratıcılığı canlandırdığını gösteriyor. Öte yandan, aşırı oyalanma ile kaygı, öz değer düşüklüğü ve yüksek hastalık riski arasında bir bağlantı görülüyor.
Sedona Yöntemi Nedir?

Fizikçi ve başarılı bir girişimci olan Lester Levenson’a 42 yaşında bir kalp hastalığı teşhisi kondu ve yalnızca birkaç ay ömrü kaldığı söylendi. Sedona Yöntemi, Levenson’ın hayatını kurtarmak için bulduğu bir yöntemdir ve olumsuz duyguları açığa çıkarıp boşaltarak içsel kısıtlamaları bırakmanın bir yoludur.

Levenson üç ayda sağlığına tamamen kavuşmakla kalmadı, 85 yaşında ölünceye kadar çevresine derin bir huzur yaymaya devam etti ve bulduğu yöntemi dünyayla paylaştı.

Bu yöntemin basitliği yanıltıcı olabilir. İşin sırrı içinizde sizi rahatsız eden duygunun yüzeye çıkmasına izin vermek ve bütün varlığınızla bu duyguya dalmak.

Sonra da kendinize şu üç basit soruyu soruyorsunuz:

Bu duyguyu bırakabilir miyim?
Bu duyguyu bırakmak ister miyim?
Ne zaman?
Oyalanma ve Olumsuz Duygular Arasındaki Döngüsel İlişki

Cevabınız hayırsa ve bunun bir açıklaması varsa, sebebin aşağıdaki dürtülerden birini ya da birkaçını içerdiğini göreceksiniz:

Kontrol / Hakimiyet
Onaylanma
Hayatta kalma, güvenlik
Ayrılık ve yakınlık
Oyalanma, olumsuz duyguların kendini belli ettiği pek çok yoldan bir tanesidir. Serbest kalmanıza engel olan bir duygu, inanç ya da anıyı belirlediğiniz zaman, bunları serbest bırakmak için evet cevabı alana kadar soruları tekrar etmelisiniz. Bu döngüyü kaç kere gerekiyorsa tekrarlayın.

Sedona Yöntemi’nin Varsayımları

Sedona Yöntemi’nin özünü oluştan varsayımlar şunlar:

Düşüncelerimiz, duygularımız ya da kısıtlayıcı inançlarımız biz değiliz.
Bütün düşünce, duygu ya da kısıtlayıcı inançları istediğimiz anda bırakabilme yeteneği içimizde kendiliğinden var.
Tüm düşünce, duygu ve kısıtlayıcı inançlarımızın altında, gerçek tabiatımız mutluluktur.
Bu Yöntem Neden ve Nasıl İşe Yarıyor?

Duyguya bütünüyle dalmış haldeyken bu soruları sormak, kendinizi o duygudan ayırabilmenizi sağlar ve duygunun gözlemcisi haline gelirsiniz. İlk iki soruyu cevabınız evet olana kadar sormaya devam ettiğinizde duyguyla kendinizi özdeşleştirme durumu dağılmaya başlar ve öz farkındalığınız artar.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Çözüm Odaklı Olma Psk.Namık ACAR
► Evlilikte Çözüm Ortaklığı Psk.Namık ACAR
► Yok Olmak Çözüm Değil Psk.Gonca RASLAYAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Oyalanma Sorununuza Hızlı Bir Çözüm' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:37
Top