2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Terapiye Gitmek
YAZI #4023 © Yazan Uzm.Psk.Huriye ÇEVİK | Yayın Aralık 2017
Son zamanlarda sıkıntılarınızla baş etmekte zorluk mu çekiyorsunuz? Her şey üstünüze mi geliyor? Sorunların altında ezilip kalıyor musunuz? Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Birçok insan ilişkisinde yada evliliğinde sıkıntı yaşar, depresyon, kaygı, yakınını kaybetme, iş kaybı, tükenmişlik ve benzeri sorunlarla mücadele eder. Sadece zor zamanlardan geçiyorsunuz ve profesyonel yardıma ihtiyacınız var.Arkadaşlarım varken neden psikoloğa gideyim?

Zor zamanlardan geçerken ihtiyacınız olan profesyonel yardıma karşılık verebilecek eğitim ve donanıma sahip bir psikoterapist bulmanız sizin için önemlidir.Bunun için öncelikle bilmeniz gereken kimler terapi verme yetkinliğine sahiptir. Psikologlar ve psikiyatristler psikoterapi uygulayabilme yetkisine sahiptirler.Psikologa mı gitmeliyim yoksa psikiyatriste mi?

Psikologlara baktığımız zaman devlet tarafından geçerliliği olan üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun olup sonrasında Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji veya Aile Terapisi alanında yüksek lisansını tamamlamış olan ve(ya) herhangi bir terapi yaklaşımının uzun süreli eğitim sürecini tamamlamış olan psikologlar danışanlarına terapi uygulayabilir. Psikiyatristlere baktığımız zaman tıp eğitiminin ardından psikiyatride uzmanlığını alan psikiyatristler ilaç verme yetkisine sahiptirler ve ilaç tedavisi uygulamaktadırlar. Bazı psikiyatristler uzmanlık eğitimlerine ek olarak terapi eğitiminden geçerek psikoterapi de uygulamaktadırlar.

Terapiye gitmek için psikolog nasıl tercih edilir ona baktığımız zaman, gitmeyi düşündüğünüz psikologa lisansını, yüksek lisansını hangi üniversitelerde yaptığını sorun, diplomasını görün. Buna ek olarak benimsediği terapi yaklaşımını (bilişsel davranışçı terapi, psikodinamik terapi, şema terapi, Gestalt terapi ve benzeri) , çalışma alanlarını(yetişkin, çocuk, ergen, aile) , kaç yıldır terapi uygulamakta olduğunu, ücretini, yaşadığınız sıkıntıda hangi tedavi yöntemini uyguladığını ve bunun etkililiğini sorun.

Soru sormaktan çekinmeyin. Bu sorulara yanıt almak danışan olarak sizin hakkınız. Hayatınızın belli bir zamanında yaşadığınız sıkıntılarla çalışmak için doğru profesyoneli seçmeniz sizi maddi (zaman, para vb) ve manevi (ruhsal sağlık) olarak koruyacaktır. Terapide terapist ve danışan birlikte çalışır. Danışan ve terapist arasındaki uyum önemlidir. Yetkinliği olan ve uyumla çalışacağınız bir terapist bulmanız dileğiyle.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Huriye ÇEVİK Fotoğraf
Uzm.Psk.Huriye ÇEVİK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Huriye ÇEVİK'in Makale ve Yazıları
► Terapiye Gitmek Psk.İclal ESKİOĞLU AYDIN
► Kimler Bireysel Terapiye Başvurabilir Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Ne Zaman Cinsel Terapiye Başvurmalıyım? Psk.Ahmet Sevran POLAT
► Psikoloğa Gitmek.... Psk.Funda KIVRIKOĞLU
► Okula Gitmek İstemiyorum! Psk.Çisem UZUN
► Aile Terapistine Gitmek Psk.Serap DUYGULU
► Okula Gitmek İstemiyorum Anne! Psk.Gülten İKİZOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Terapiye Gitmek' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sosyal Kaygı Bozukluğu Aralık 2017
► Kış Depresyonu Aralık 2017
◊ Erteleme Hastalığı Aralık 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:20
Top