2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Guatr İlacı (Levothyroxine, Levotiron, Euthrox, Tefor) Buzdolabında Saklanabilir mi?
YAZI #4048 © Yazan Doç.Dr.Erkan CÜRE | Yayın Aralık 2017
GUATR İLACI (LEVOTHYROXİNE, LEVOTİRON, EUTHROX, TEFOR) BUZDOLABINDA SAKLANABİLİR Mİ?

Levothyroxine aç karna alınması gereken bir ilaçtır. İlaç yemekten en az 1 saat önce içilmelidir. Üst gastrointestinal sistemden emilir. Aç karna alındığında yaklaşık %80 oranında emilmektedir. Ancak tok içildiğinde emilim oranı belirgin olarak düşer.

İlaçla ilgili ikinci sorun saklama koşullarıdır. İlacın oda sıcaklığında 20-25 0C saklanması gereklidir. Işığa maruz kalınca bozulduğundan, ışıktan uzak bir köşeye konmalıdır. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dr. Küçükler ve arkadaşlarının Çorum yöresinde yaptıkları çalışmada hastaların çoğunun guatr ilacını buzdolabında sakladıkları tespit edildi. Yanlış saklama koşullarından dolayı ilacın biyoyararlanımı bozulmaktadır. Hastaların çoğunun takiplerinde yanlış saklama koşulları nedeniyle gereksiz yere Levothyroxine dozu artırıldığı ve tedavinin efektif olmadığı tespit edilmiştir.

Levothyroxine oda koşullarında, serin ortamda saklanmalı ve aç karna içilmelidir.

Kaynak:
1. http://www.ejinme.com/article/S0953-6205(14)00247-7/fulltext

Doç. Dr. Erkan Cüre, Çamlıca Erdem Hastanesi, Üsküdar, İstanbul
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erkan CÜRE Fotoğraf
Doç.Dr.Erkan CÜRE
İstanbul
Doktor "İç Hastalıkları - Dahiliye "
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Erkan CÜRE'nin Yazıları
► Tiroid Hormon İlacı Kullanım Rehberi Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Guatr Tedavisi-Basit Guatr Prof.Dr.Metin ÖZATA
► İç Guatr ve Dış Guatr Nedir? Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Guatr Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Guatr Ultrasonu Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Guatr Biyopsisi Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Guatr Hastalığı ve Göz Prof.Op.Dr. Ümit BEDEN
► Guatr ve Tshoma Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Nodüllü Guatr Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Guatr İlacı (Levothyroxine, Levotiron, Euthrox, Tefor) Buzdolabında Saklanabilir mi?' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:00
Top