2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bilinçaltı Korkuların Esareti
YAZI #4088 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Kerim CANDAN | Yayın Ocak 2018
Son zamanlarda sıklıkla haberlerde gördüğümüz, hatta eğitimli ve bilgili toplumca tanınan kişilerin bile nasıl telefon dolandırıcılığı sistemine kurban olduklarını, böyle bir “saflığı!” nasıl yaptıklarına şaşırarak baktığımız bile olmuştur. Fakat inanın süreç böyle gelişmiyor ve eğer karşıdaki buyurgan sese teslim olursanız, sonrasında bir telefon dolandırıcılığı kurbanı olmanız işten bile değil!

Geçtiğimiz günlerde bir öğle vakti telefonum çaldı, prizde şarj olduğu için çıkarıp açtım ve alo diye kulağıma götürdüm. Kısa bir sessizlikten sonra bir bayan yüksek ve buyurgan bir sesle “Beyefendi, telefonu açıyorsunuz da neden konuşmuyorsunuz” diye azarlar bir tonlama ile konuştu, hatta azarladı bile diyebilirim.

Kısa bir tedirginlik ve kararsızlıktan sonra, cevap verdiğimi söyleyerek, niçin aradığını sordum. Kerim CANDAN ile mi görüşüyorum diye sordu. Ben de arayanın kim olduğunu sorarak kendini tanıtmasını istedim. Beyefendi, lütfen uzatmayın, çok acil bir durum, Kerim CANDAN mısınız, değil misiniz? diye tekrardan ısrarlı ve buyurgan bir şekilde cevap vermemi istedi.
Ben de, “hem telefonda terbiyesizlik yapıyorsunuz, hem de kendinizi tanıtmıyorsunuz”, dedim, buna rağmen ısrarla kendini tanıtmadan kim olduğumu öğrenmeye çalışıyordu. Kızdım ve telefonu kapattım. Fakat itiraf edeyim, beni tedirgin edip korkutmayı başarmıştı, Gerçekten acil bir durum var mıydı? Suçluluk hissedip biraz pişmanlık duyguları ile birlikte endişe de ettim.

Burada dikkatimi çeken husus gerçekten bir yanlışlık olsa ve karşıdaki iyi niyetli olsa kendini tanıtır ve niçin aradığını söylerdi. Bu nedenle bu ihtimal zayıf bir olasılık olarak görünüyor. Geriye diğer seçenek kalıyor, bir korku vererek, kişiden istenen bilgilerin elde edilmesi ve sonrasında telefon dolandırıcılığı, çünkü acil bir durum varsa, en az benim kadar karşıdaki kişinin de kendini tanıtması ve süreci hızlandırması gerekmez mi?

Peki, ne yapıyorlar, öncelikle telefonu açtığınızda, size bir korku veriyorlar, Emniyet ya da MİT ten aradıklarını söyleyince bilinçaltı bilgilerimiz harekete geçiyor ve korkmamız gerektiğini düşünüp bilinçaltı korkularımızın esiri oluyoruz. Çünkü polis, emniyet ya da diğerleri hepsinden korkmamız gerektiğine inanmışızdır. Böyle bir konu ile de yüzleşince bilinçaltımız bilinç düzeyini manipüle edip sağlıklı ve mantıklı kararlar almamıza engel oluyor. Çünkü korkulacak bir durum vardır ve karşıdaki kişi kesinlikle doğru söylüyordur. Korkup sorulan sorulara cevap vermeye başlarsanız sizi etkileyip, korkutup telkin altına almayı başarıyorlar. Sonra da sizin bir örgüte ve bir suça karıştığınızı söyleyip daha da çok acziyet ve çaresizlik içinde bırakıyorlar. Sizi korkutmayı başardıktan sonra sizi kurtarmak istediklerini de söyleyip avuçlarının içerisine alıyorlar.

Sonrasında kişisel bilgilerinizin bilmediklerini de sizden öğrenip çok önemli ve gizli bir operasyon yürütüldüğünü, suçluların yakalanması sizin yardımınıza ihtiyaç duyulduğunu, operasyon bittikten sonra bu iş için para ve altınlarınızı onlara teslim etmeniz gerektiğini söylüyorlar. Sıradan bir vatandaş iken birden çok önemli ve gizli bir operasyonun bir parçası olmak insanları biraz heyecanlandırıyor olsa gerek ki dolandırıcıların isteklerini emir telakki edip yerine getiriyorlar.

Unutmayın, devletten korkulmaz ve devlet asla telefonda sizden para ya da altın istemez. Bir operasyon yapılacaksa da bırakın görevliler yapsın, siz değil. Selam ve dua ile.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kerim CANDAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Kerim CANDAN
Konya
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Kerim CANDAN'ın Makaleleri
► Korkuların Fobiye Dönüşmesi Psk.Saadet EMİŞÇİ
► "Bilinçaltı Temizlikçileri" Psk.Burçin KOYUNCU
► Reklamlardaki Bilinçaltı Psk.Dnş.Ercan TEKİN
► Dip Köşe Bilinçaltı Temizliği! Psk.Betül Esra BABA
► Bilinçaltı Temizliği ve Emdr Psk.Cem GÜMÜŞ
► Aşkın ve Evliliğin Bilinçaltı Psk.Kübra Nur ASLAN
► 5 Adımda Bilinçaltı Temizlik Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Jung - Ortak Bilinçaltı Öğretisi Psk.Tuğba DEMİRÖZ
► Bilinç, Bilinçaltı ve Ayak Fetişi Örneği Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bilinçaltı Korkuların Esareti' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ertelenmiş İlgi Haziran 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:09
Top