2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Uyku ve Diyet Arasındaki İlişki Nedir?
YAZI #4384 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Şubat 2018
Her sağlıklı birey günlük 6-8 saatlik uyku ile günlerini çok rahat geçirebilir. Uyku düzeninizde önemli olan Hergün belirli saatte yatmak ve uyanmaktır. Bazen çalışma saatlerimiz mesai durumuna göre gece çalışıyor, gündüz uyuyor olsak da , vücudumuz biyolojik olarak gece uyumaya alışkındır. Uyku ve zayıflama zrasında doğrudan bir ilişki olmasa da Genel olarak Zayıflamak istenildiğinde uykumuz ne kadar düzenli ve az sürüyorsa o kadar başarılı olabiliyoruz. Gece vücudun dinlenmesi ve sabah dinç bir vücûd ile güne erken başlamak diyette başarı için olumlu bir adımdır. Güne erken başlamak daha hareketli olmak ve metabolizmayı erken canlandırmak ve fazla kalori yakmak ile doğru orantılı olduğu için kişilerde başarı payı artıyor. Aksi durumda kişi günlük tüketimi kalori ve harcadığı kalori arasında olumlu bir ilişki var ve kişi uyku saatlerinde düzensizlik yaşıyor veya fazla uyuyor olsa da kilo almadan yaşamını sürdürebilir. Genel olarak 10 saati aşkın uyku durumu vücutta kilo artışı gibi olumsuzlara neden olabilmektedir. Gun 24 saat olduğuna göre günümüz içerisinde 8 saat uyku , 8 saat iş hayatı 8 saat kendimizde vakit ayırarak daha sağlıklı daha düzenli bir yaşam tarzına sahip olabiliriz. Uyku saatlerinize göre yemek saatlerinizi ayarlama yapmak kişinin uyku ve diyetteki başarısını sağlamaya yardımcı olur. Uyandığınız zaman en geç 1 saat içinde öğün tüketmek ve yatmadan en az 2 saat önce yeme işlemini bitirmek sağlıklı bir yaşam tarzı için doğru yaklaşımdır. Sağlıklı günler dilerim…
Bahçeşehir Merve Diyet Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu Sağlıklı Günler Diler...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Diyet Nedir? Dyt.Nurten ÇETİN
► Frutaryen Diyet Nedir Dyt.Neslihan AKTEPE
► Ketojenik Diyet Nedir? Dyt.Pınar ERMİŞ
► Diyet Yemek Nedir? Dyt.Nursel EROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Uyku ve Diyet Arasındaki İlişki Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 82 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:41
Top