2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Başarılı Bir Diyet İçin Neler Yapabiliriz?
YAZI #4398 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Şubat 2018
Bazen gereksiz bulduğumuz fakat aslında diyette yapılması ve yapılmaması gerekenler vardır, her diyette başarı için küçük ayrıntılara Önem vermek gerekir. Diyet sağlık için yapılıyor ise o zaman her şeyde olduğu gibi diyetinde kuralları vardır ve kurallara dikkat etmek başarı için gerekir. Diyette yapılan bazı yanlışları hayatımızda düzene koyduğumuzda aslında kilo vermek, dengeli beslenmek, düzenli yaşama sahip olmak daha da kolaylaşıyor. Tabi ki öncelikle size özel bir diyet listeniz olsun. Başkasının yaptığı liste size özel değildir ve sizi ifade etmez. Sıvı tüketimini önemseyin. Bol sıvı tüketin, mevsimine göre su tüketimini artırın. Su yerine ihtiyacınızı Çay veya diğer içeceklerden karşılamayı düşünmeyin. Diyet içecekleri ne kadar kalorisi “0” da olsa günde bir taneden fazla tüketmemeye çalışın. Çay tüketimini azaltınız ve yemeklerle beraber tercih etmeyin. Kahve de çay gibi kafein içeriğinden kaynaklı günde 2 fincanı aşmadan tüketin. Sade maden suyu günde 1 defayı geçmeyecek şeklinde tüketin. Meyveli soda tüketmekten kaçının. Hayatınızdan şekeri çıkartın, olmuyorsa da hayatınızdaki önemini azaltın. Unutmayın ki aşırı alınan şeker ile kişilerin tatlıya bağımlılığı giderek artmaktadır. Gün geçtikçe nefis Her lezzette tatlı tüketimini arzulayacaktır. Tatlandırıcı tercih etmek şekerden gelen kaloriyi azaltır fakat yapay olduğu için çok tercih etmeyin. Yiyecekleri yavaş tüketiniz ve 5-20 dk arasında tüketmeye çalışın. Yemek yerken sohbetten kaçınınız, başka işlerle uğraşmayın, doyduğunuzu farkedince yeme işlemini bırakın. Alkol alımı var ise sınırlandırın veya diyet süresince bırakmaya çalışın. Alkol tüketimi ile yediklerinize dikkat edin, aşırı alınan alkol ve eşliğindeki kaloriler vücutta depolanmaya başlayacaktır. Aşırı tuz tüketmeyin, günlük toplam tuz miktarı 4-6 g ‘ mı geçirmeyin. Günde 8 saatten fazla uyumamaya özen gösterin. Fazla uyumak kilo almanıza sebep olabilir. Yatmadan en az 2-3 saat önce yemek yeme işlemlerini bitirin. Akşamları su içmeye devam edebilirsiniz. Kesinlikle öğünleri atlamayın ve öğünleri artırmayın. Size özel hazırlanan diyet listenizden fazla ya da eksik yemeyin. En önemlisi Sağlıklı Beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirin…
Sağlıklı, bol diyeti , güzel günler dilerim…

Bahçeşehir Merve Diyet Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu Sağlıklı Günler Diler...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Obezite ve Kanser İlişkisi (Neler Yapabiliriz ?) Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Zayıflamak İçin Diyet Yapmaya Son! Dyt.P. Seda CENGİZ
► Grip Olmamak İçin Neler Yemeliyim? Dyt.Gülşen LÜKEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Başarılı Bir Diyet İçin Neler Yapabiliriz?' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:19
Top