2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alışveriş Tarzınız Sizi Yansıtır
YAZI #4399 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Şubat 2018
Her gün yeni kararlar alıp sonra uygulama aşamasında çıkan engeller nedeni ile birçok kararımızdan vazgeçiyoruz. Diyet de aslında her zaman aklımızda olup, yarın başlayacağız diye karar verip sonrasında vazgeçtiğimiz herkesin karşılaştığı klasik bir durumdur. Diyet yapmanın amacı net olduğu zaman kişi diyet yaparken çok zorluk yaşamıyor. Hedef zayıflamak ise idealleri yakalamak için motive olmak gerekir ve ara sıra kaçırsak da dikkat etmeye devam etmek gerekir ama amaç sağlıklı olmak için ise asla vazgeçmemelisiniz ki, bu sefer pes ettiğiniz zaman elden giden yaşantınız olmasın. Sağlık için yapılan diyet programlarınızda özellikle alışveriş listenizi gözden geçirmeniz gerekir. Yapılan çalışmalar alışveriş için çıkılan saatlerde aç olunmasının kişiler üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu kanıtlıyor. Alışverişe çıkmadan önce tok olmaya dikkat ederek hem hızlı tüketim ürünlerini almaktan vazgeçmiş olursunuz hem de sağlık için doğru besinleri gerektiği kadar tercih etmiş olursunuz. Alışveriş yapılacağı zamanlarda stresli olmak da aynı şekilde Kişiyi yanlış besinler almaya teşvik edebiliyor. Alışverişe giderken alınacaklar listesi yapmanız sizi doğru tercihlere yönlendirecek ve bu sayede evde eksik olan ya da gerekli oldukları almış olacaksınız. Listenizi oluştururken özellikle, meyve sebze, et ürünleri, süt ürünleri, yağ ürünleri, tahıl ürünleri olmak üzere belirli gruplar halinde planlama yapmanız, sizi soru tercihlere yönlendirecektir. Şeker grubu ürünleri tercih etmek istediğiniz durumlarda ne kadar ihtiyaç ve kimlere alınacağı göz önünde bulundurulmalı ve abartıya kaçınmamalıdır. Temel ihtiyaçları ilk sıralarda, işlenmiş gıdalar, hazır tüketim ürünlerini daha az oranda tercih etmeye çalışmanız gerekir. Alışveriş tarzınızın sizi yansıtacağımı unutmayınız ve ölçülere, öncelik sıralarına dikkat ediniz. Sağlıklı günler dilerim.

Bahçeşehir Merve Diyet Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu Sağlıklı Günler Diler...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Fit Bir Bireyin Alışveriş Rehberi Dyt.Duygu BİLGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Alışveriş Tarzınız Sizi Yansıtır' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:06
Top